Dissabte, 7 de Desembre de 2019 - Edició 499
La República

El PSC trenca la coalició amb Ciutadans pel Canvi

La purga de l’anomenat sector catalanista del PSC continua. Després de la renúncia d’Antoni Castells, la no inclusió d’Ernest Maragall, el desembarcament de Celestino Corbacho i la sortida de Jaume Sobrequés, els socialistes catalans han descartat seguir-se presentant en coalició amb Ciutadans pel Canvi (CpC), segons informa un breu comunicat publicat al web de CpC. Les negociacions busquen un nou mecanisme de col·laboració pel qual alguns membres de l’associació podrien formar part de les llistes del PSC, tot i que la Junta encara ho ha de valorar. De fet, en aquesta legislatura cinc dels seus membres han estat diputats al Parlament. Ciutadans pel Canvi és una associació cívico-política que va néixer fa uns anys com una plataforma de suport a la candidatura de Pasqual Maragall i que en diverses eleccions al Parlament s’ha anat presentant en coalició amb els socialistes catalans.

Redacció
Redacció 16/09/2010

La Junta Rectora de Ciutadans pel Canvi (CpC) es va reunir aquest dimarts amb els màxims dirigents del PSC, inclòs José Montilla, amb l’objectiu d’ultimar una fórmula per seguir col·laborant de cara a les eleccions al Parlament del pròxim 28 de novembre. De fet, fonts coneixedores de la reunió s’han mostrat satisfets del contingut de les negociacions, on es va perfilar una proposta que aquest dimecres valorarà la coordinadora d’aquesta associació, un òrgan de direcció format per una quarantena de membres. CpC no preveu donar detalls de quina podria acabar sent la nova fórmula de col·laboració fins que no es prengui una decisió aquest organisme en una reunió que es pot allargar fins a la mitjanit.

Els socialistes catalans encara estan en procés de confecció tant de les llistes electorals com del programa electoral. Una de les incògnites és saber quina serà a partir d’ara la col·laboració amb Ciutadans pel Canvi, una associació cívico-política que va néixer fa uns anys com una plataforma de suport a la candidatura de Pasqual Maragall i que en diverses eleccions al Parlament s’ha anat presentant en coalició amb els socialistes catalans.

Segons fonts coneixedores de les converses, la reunió que la Junta Rectora de CpC –formada per set membres- va mantenir aquest dimarts amb el primer secretari del PSC, José Montilla, el viceprimer secretari i portaveu, Miquel Iceta, i el secretari d’Organització, José Zaragoza, va acabar de forma satisfactòria, tot i que s’han reservat els detalls de com serà la futura col·laboració fins que no sigui discutit a la Coordinadora, un organisme format per una quarantena de persones.

Aquesta legislatura, CpC ha tingut cinc diputats al Parlament adscrits dins del grup parlamentari del PSC-CpC.

Balcells anuncia a Montilla que no repetirà com a diputat
El parlamentari dels socialistes Josep Maria Balcells ha anunciat aquest dijous, a través del Twitter, que ha comunicat al president de la Generalitat i primer secretari del PSC, José Montilla, que no aspira a una segona legislatura al Parlament. ‘És hora de les noves fornades’, ha destacat. De fet, Balcells ha donat a conèixer la seva decisió el mateix dia en que s’ha conegut que PSC i CpC no es presentaran finalment com a coalició a les eleccions al Parlament.

Relacionats