Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

El PSC publica 10 punts pels quals no va a la manifestació de l’1 de desembre

El partit dels socialistes catalans està neguitós. El temor que la manifestació de l’1 de desembre convocada per la Plataforma Decideixo Decidir sigui un èxit els ha fet reaccionar. Ells no poden abandonar la cohesió amb els socialistes espanyols i per això no hi poden acudir tot i que la manifestació s’hi han adherit desenes de plataformes i associacions civils. Així doncs, per intentar desmarcar-se del PP, han publicat 10 punts sota el títol: Manifestació 1 de desembre-arguments.

Redacció
Redacció 29/11/2007

Al web dels socialistes podreu llegir textualment aquests deu punts que intenten justificar l’absència del PSC a la manifestació d’aquest dissabte. Un clar intent de desmarcar-se del PP però sense abandonar al PSOE. Aquí teniu el text:

Manifestació 1 de desembre-arguments

1- El PSC ni convoca ni dóna suport a la manifestació tot i respectar qualsevol expressió de la ciutadania, pacífica i cívica.

2- Els dèficits en infrastructures a Catalunya són responsabilitat directa de CIU

3- CIU practica la hipocresia i el cinisme polític al recolzar i participar a la manifestació, sent els principals responsables, juntament amb el PP, de l’origen dels problemes amb Rodalies:

a. Van aprovat el traçat de l’AVE, i ara es desdiuen
b. Van donar suport de manera reiterada a aquells Pressupostos del govern d’Aznar que menys van fer per les Rodalies a Catalunya.
c. No van demanar el traspàs de Rodalies quan el seu suport era clau per què Aznar fos President i Alvarez Cascos Ministre de Foment

4- Engany a l’opinió pública i desprestigi de les institucions democràtiques.

Alguns dels que donen suport a la marxa estan contribuint amb les seves últimes actuacions a desprestigiar l’acció política i enganyar a l’opinió pública: utilitzen el Parlament com si fos el Congrés demanant dimissions que no ens corresponen, i despisten a la ciutadania participant a manifestacions quina causa la trobem en actuacions seves del passat

5- Convocatòria confusa.

No se sap de forma certa quin és el sentit unitari i definitiu de la marxa:

a. Uns es manifesten pel Dret a decidir
b. Uns es manifesten per què volen el sobiranisme, o l’independentisme
c. Uns altres volen que la Ministra dimiteixi
d. Altres protesten en contra de decisions que van prendre quan tenien responsabilitats.
e. Finalment, alguns ho fan per protestar pels problemes de les últimes setmanes.

6- El Govern al costat dels ciutadans i ciutadanes.

El Govern ha estat i està al costat dels ciutadans que pateixen els problemes: respecte i suport pels afectats. I treballar per obtenir beneficis pels usuaris, que ajudin a rescabalar el seu greuge.

7- El Govern se centra en la solució dels problemes

El Govern no està sol: ha treballat, treballa i treballarà pel complert restabliment del servei de Rodalies i Ferrocarils de la Generalitat, i per l’arribada de l’AVE a Catalunya.

8- Les prioritats del President Montilla: 1- seguretat, 2- restabliment de rodalies i 3- arribada de l’AVE .

El President Montilla va marcar les prioritats què després tothom ha fet seves:
a. Primer, la seguretat, d’usuaris i treballadors
b. Segon, el restabliment del servei de Rodalies i Ferrocarils
c. Tercer, l’arribada de l’AVE.

És aquest, i no altre l’únic calendari que ens marquem, i no el que segueix CIU, marcat per la proximitat de les eleccions generals.

Els ciutadans saben que no estan sols, i que el Govern treballa sense descans pel restabliment de la normalitat.

9- EL ciutadà sap qui són els responsables i qui aporta les solucions.

El ciutadà entén perfectament que qui és Govern i té responsabilitat de Govern està treballant per solucionar els problemes” i que, per tant, “no convoqui una manifestació per protestar per uns errors que s’han comès” .

10- Des del PSC reiterem el respecte i suport per tots els afectats