Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

El PSC promet un model de finançament que ens equipararà “amb el sistema de concert basc”

‘L’equiparació progressiva entre els ingressos de la Generalitat i els que proporciona el sistema de concert’. Aquesta és una de les principals propostes del programa electoral del PSC respecte al nou model de finançament. Un nou model que ‘ha d’aprofundir en els principis de corresponsabilitat fiscal, d’autonomia financera i de lleialtat i solidaritat entre totes les administracions’. ‘Un sistema de finançament que ha de ser millor que el que tenim ara i que ens portarà a una equiparació amb els resultats que tenen amb el sistema del concert a Navarra i al País Basc’, ha explicat aquest dilluns el coordinador del PSC a les Corts Generals, Daniel Fernández. ‘El model de finançament que defensa el PSC és el de l’Estatut’, ha recalcat Fernández en una roda de premsa que ha servit per presentar els trets bàsics del programa electoral dels socialistes catalans.

Redacció 05/02/2008

En el programa també es manifesta que ‘la publicació de les balances fiscals contribuiria’ a que aquest sistema de finançament no fos tan ‘opac i sense transparència’.

Així mateix, proposa ‘l’aplicació dels nous percentatges de participació en el rendiment dels impostos; l’ampliació de la capacitat normativa en els tributs cedits i la modificació a fons dels mecanismes d’anivellament’. Així mateix, es reclama ‘la creació de la finestra única i del consorci tributari entre l’Agència Tributària de Catalunya i l’Agència Estatal de l’Administració Tributària’.