Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

El PSC presenta un vídeo on lloa la tasca del govern de Zapatero

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) ha presentat aquest dilluns el primer vídeo de la seva precampanya, que porta per títol ‘La Catalunya optimista’ i on es lloa la feina feta pel govern espanyol liderat per José Luis Rodríguez Zapatero. El vídeo comença amb la frase ‘Compromisos fets realitat’ i destaca millores en l’àmbit econòmic i social o l’aprovació de l’Estatut, entre d’altres. El vídeo del PSC, però, obvia la crisi d’infraestructures arran de les obres per l’arribada del TGV a Barcelona i es limita a assegurar que l’any 2010 l’estat espanyol serà ‘el país amb més quilòmetres d’autovia d’Europa’ i ‘el país del món amb més quilòmetre de TGV, que finalment connectarà Barcelona amb Madrid, Sevilla i Lisboa’.

Redacció 25/12/2007

El coordinador dels diputats i senadors del PSC a les Corts espanyoles, Daniel Fernández, ha assegurat que, amb aquest vídeo, ‘expliquem i donem arguments sobre què fem, què hem fet i què farem’. També ‘com ho hem de fer, amb un govern que doni continuïtat a la feina feta fins ara pel president José Luis Rodríguez Zapatero’.

Fernández ha recordat que el 9 de març ‘es decideix si aquests quatre anys, aquesta etapa de canvi liderada pel govern socialista, es consolida i es desevolupa o si amb el PP i Mariano Rajoy s’atura i anem cap a una regressió’.

D’altra banda, Fernández ha assegurat que ‘si CiU no volgués pactar amb el PP, Duran no seria candidat’. Pel diputat socialista al Congrés, ‘ara CiU vol col·locar a Duran un antídot sobiranista en el número dos de la llista, però és massa tard’, perquè ‘el vot contrari als pressupostos generals de l’estat i el nomenament de Duran com a cap de llista demostren que CiU està preparada per pactar amb el PP’.