Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

El PSC segueix retrocedint i es queda a 11 punts de CiU

El Baròmetre d’estiu del Centre d’Estudis d’Opinió publicat aquest matí informa d’una gran davallada electoral pel Partit Socialista de Catalunya (PSC). Les dades d’intenció de vot treuen a la llum que els socialistes catalans, amb un 14’2% dels vots, no guanyarien les eleccions en benefici de CiU que puja fins al 25,3%. Esquerra Republicana obtindria el 6% dels vot mentre que ICV es quedaria amb un 5,6 %. El partit de Joan Saura és la única força política del tripartit que puja en intenció de vot respecte al Baròmetre anterior. D’aquesta manera els ecosocialistes pugen un 0,6%, el mateix tant per cent que baixa ERC. Els socialistes catalans davallen 3,3% respecte a l’anterior estudi. Per la seva banda el PP obté un 3,8 mentre que Ciutadans es manté. Un fet a remarcar és la gran bossa electoral d’indecisos, que arriba al 22,2%.

Redacció
Redacció 30/07/2010

Convergència i Unió guanyaria les eleccions al Parlament, amb un 25,3% dels vots, segons l’últim baròmetre del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) i s’incrementa la seva distància amb el PSC en 3,6 punts respecte l’anterior baròmetre del CEO fet públic al maig. D’aquesta forma, CiU se situaria en 11,1 punts de distància del PSC, qui obté en aquesta un 14,2% en intenció de vot, un 3,3% menys en que en l’anterior onada. Segons les enquestes, ERC obtindria el 6% de vots, ICV-EUiA el 5,6%, el PP un 3,8% i Ciutadans l’1% i Reagrupament el 0,6%. Així mateix, hi ha un 6,8% de vots en blanc, un 7% no votaria i hi ha un 22,2% d’indecisos.

En l’anterior onada del CEO, que es va donar a conèixer el passat 21 de maig, CiU guanyaria les eleccions al Parlament amb un 25% dels vots i va ampliar la seva avantatge sobre el PSC en dos punts, fins arribar als 7,5 punts de distància. Els socialistes obtindrien el 17,5% dels vots, una dècima més que en el baròmetre d’hivern, mentre CiU experimentaria una pujada de dos punts. El creixement de la federació es produïa a costa d’ERC, que baixava un punt, i d’ICV-EUiA i el PPC, que baixaven cadascú 0,6 punts. Així, els republicans serien la tercera força, amb un 6,6% dels vots, seguits dels ecosocialistes, amb un 5%, i del PPC, amb un 4,3. El vot en blanc baixava tres dècimes, però superava en percentatge els republicans.