Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

El PSC es desmarca dels Papers

El PSC al congrés dels dipputats de l’Estat espanyol ha votat ‘no’ a una proposta realitzada per la Comissió de la Dignitat i recolzada per ERC, ICV i CiU. Es pretenia un retorn dels famosos papers de Salamanca urgentment. Però tan el PP com el PSOE hi han votat en contra. El PSOE addueix que, abans de restituir els papers, cal constituir el Centre Documental de la Memòria Històrica de Salamanca.

Redacció
Redacció 17/10/2007

El Congrés espanyol ha barrat la moció d’ERC, CiU i ICV que reclamava el lliurament dels dos milions de documents confiscats a entitats i particulars catalans abans de fi d’any.

El PSOE (PSC) i PP no hi han votat a favor. Han votat en contra de la proposta presentada per ERC i recolzada per CiU i per ICV que clama per l’urgent retorn dels papers de Salamanca. Els socialistes catalans tornaran a abufetejar el país votant en contra del que és un clam popular. ISembla ser que ja pensen en clau ‘eleccions generals. Així desciu la situació Carles Puigdemont, diputat de CiU: ‘Han posat la màquina a treballar per la victòria del PSOE, i Catalunya ja és una palanca més de la seva màquina’. L’estratègia és clara, doncs. El PSC mentre contempla amb satisfacció mal dissimulada com Esquerra li fa la feina bruta, manté la seva agenda espanyolitzant.