Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

El PSC, el gran derrotat del cop d’estat al PSOE

ACN Torelló .- El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que queda “descartada” la recerca d'una majoria alternativa al PP després de la dimissió del fins ara secretari general de PSOE Pedro Sánchez. Iceta ha reiterat que la decisió del comitè federal ha estat “un error” i defensa que el que calia era donar veu a la militància per prendre una decisió política “tan rellevant”. El primer secretari dels socialistes catalans adverteix que aquesta maniobra tindrà conseqüències “no desitjades” per al PSOE. “La divisió d'un partit encara que després sigui cosida -per fer servir la terminologia de Susana Díaz- és una mala imatge”, ha afirmat. Miquel Iceta insta a treballar per “refer” el projecte i nega que el PSOE estigui més a prop d'afavorir una investidura de Mariano Rajoy. “No he sentit cap dirigent rellevant del PSOE dient que ens hem d'abstenir, no vull donar per fer que es modifiqui la posició”, ha dit.

Redacció
Redacció 02/10/2016

“Considero que la decisió presa ahir va ser un error”

 Ha reiterat Iceta que lamenta el bloqueig del comitè federal que ha acabat amb la dimissió “inevitable” de Pedro Sánchez com a secretari general del PSOE. La primera conseqüència que té aquesta situació per al primer secretari del PSC és que queda “descartada” la recerca de suports per formar un govern alternatiu al del PP. “Era el projecte de Pedro Sánchez i la raó per la comptava amb el suport unànime de la delegació del PSC”, ha recordat i també ha carregat contra l'actitud de Podemos i de Ciutadans que, diu, han contribuït a encallar aquesta via. 

Però aquesta no és l'única conseqüència negativa que preveu Miquel Iceta. “No vam sortir satisfets, és un error i tindrà conseqüències no desitjades”, ha advertit. En aquest sentit, assenyala que la divisió del socialisme genera “mala imatge” perquè el que els ciutadans busquen són partits amb debats intensos però també amb cohesió interna. “Ahir la imatge no va ser aquesta, haurem de refer-ho però hem de tenir en compte les expectatives de molta gent que no vol resignar-se a un govern del PP i ahir van veure amb preocupació la decisió del PSOE”, afirma Iceta.

No a Rajoy

Iceta descarta que el resultat del comitè federal apropi els socialistes a facilitar la investidura de Mariano Rajoy com a president espanyol. “El comitè federal té el mandat de no contribuir amb el vot ni amb l'abstenció al govern del PP i aquesta decisió ahir no es veure alterada”, exposa. Miquel Iceta també ha recordat que cap dirigent rellevant del partit ha proposat modificar el sentit del vot ni ha fet una crida a l'abstenció. “Continuo defensant que siguem tots els socialistes els que votem en contra de Mariano Rajoy”, conclou.

Miquel Iceta creu que el bloqueig a Pedro Sánchez, a qui ell donava suport, no posa en dubte el seu lideratge com a primer secretari dels socialistes catalans. “Va ser un dels rars casos d'unanimitat dins el PSC”, ha exposat i ha refermat la seva intenció de guanyar les primàries a Núria Parlon el proper 15 d'octubre.

Ros demana al PSC que no prengui “decisions precipitades” després de la dimissió de Sánchez. El president dels socialistes catalans i alcalde de Lleida afirma que el Comitè Federal del PSOE “no va encertar la decisió”

ACN Barcelona .- El president del PSC i alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha demanat als dirigents del PSC que no prenguin “decisions precipitades” després del desenllaç del Comitè Federal del PSOE. Ros es referia així a la intenció de Núria Parlon de mantenir el “no” a Rajoy en cas que assoleixi la primera secretaria del PSC. En una entrevista a Catalunya Informació Ros ha apostat per prendre una “decisió més consensuada” però ha afegit que ara per ara cap fer el procés de primàries, després el congrés i a partir de llavors “s'hauran de prendre les decisions”. L'alcalde de Lleida considera que el Comitè Federal del PSOE “no va encertar la seva decisió” ja que el que calia, ha dit, després d'haver quedat qüestionada l'”autoritat moral” de Pedro Sánchez, era avançar el congrés i fer primàries.
Ros ha afegit, en una entrevista a Rac 1, que ara Rajoy té més possibilitats de ser president que abans de Pedro Sánchez dimitís, ja que la divisió al partit impossibilita formar una majoria alternativa. Creu que Rajoy acabarà governant en unes terceres eleccions o bé perquè s'acabarà constituint una majoria.
 
 
 

Relacionats