Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

El PSC del Baix Llobregat es desmembra amb una baixa inesperada

Gerard Sesé @gerardsese | Que el PSC no passa pel seu millor moment és un fet tot i haver parat el cop de la seva devallada electoral als últims comicis del 21-D a costa de pactar amb la dreta unionista catalana de la mà de Duran i Lleida i Ramon Espadaler. Les baixes a la Catalunya interior que patien els socialistes catalans per la deriba unionista del partit, s'ha d'afegir ara una de molt important a l'àrea metropolitana.

Redacció
Redacció 15/01/2018
Un dels feus del PSC, ara usurpats per Ciudadanos, al baix Llobregat, ha patit una baixa contundent i de pes: Celestino Corbacho ha anunciat que deixa el partit. L'històric dirigent socialista català, nascut a un poble de Badajoz, va ser Ministre de Treball i Immigració d'Espanya amb Zapatero, president de la diputació de Barcelona i alcalde de l'Hospitalet, la segona ciutat del Principat.
 
Segons explica La Vanguardia, Corbacho ha comunicat la decisió per carta a Miquel Iceta i Salvador Illa i en les últimes hores ho ha comunicat als seus col·laboradors més pròxims. En aquest cas, però, a diferència de les últimes baixes al PSC, Corbacho no marxaria el PSC per la seva deriva ultra unionista, que seria pròxima al seu pensament, sinó que la decisió l'hauria pres en no sentir-se prou valorat i sentir-apartat per l'aparell del partit, que no tenia ni un càrrec des del 2016.
 
Una marxa que deixa tocat el PSC al Baix Llobregat i que, si no es fa de manera amistosa, podria destapar alguna de les possibles irregularitats que s'han comès des del PSC a l'àrea metropolitana com la gestió del Consell Comarcal del Barcelonès, el cas Inipro a Viladecans o els tractes de favor amb els gestors (alguns d'ells imputats) de la FECAC, entitat que organitza la Feria de Abril de Barcelona.