Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

El PSC de l’Hospitalet inicia un expedient sancionador als grups de la CUP, ERC i PDeCAT

Redacció | Els grups municipals d'ERC, PDeCAT, i CUP de l'Hospitalet han manifestat a través d'un comunicat el seu “desacord i enuig” amb la decisió de la Guàrdia Urbana de l'Hospitalet i de l'equip de Govern local de continuar endavant amb l'expedient sancionador als tres grups municipals per la col·locació de pancartes i cartells demanant democràcia i l'alliberament dels presos polítics.

Redacció
Redacció 09/12/2017
Es tracta d'unes pancartes i cartells ubicats a l'espai cedit a cadascun dels grups municipals dins l'edifici B de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat per tal de dur a terme la seva tasca municipal.
 
Pels tres grups municipals, aquest és un nou atac a la llibertat d'expressió, un dret fonamental que no pot veure's supeditat per qualsevol altra normativa o reglament municipal. I més encara “en el context sociopolític actual, davant l'actitud repressora i coercitiva de l'estat espanyol sota l'aplicació de l'article 155 de la constitució espanyola”.
 
Segons el comunicat, l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín “ha decidit clarament qui són els seus companys polítics i ideològics i ha preferit sumar-se en l'Hospitalet al bloc del 155 i sancionar la llibertat d'expressió i la solidaritat amb les persones empresonades per motius polítics”.
 
Així, el PDeCAT, ERC i CUP volen “denunciar el criteri discrecional i arbitrari a l'hora d'obrir aquests expedients, donat que quan la Guàrdia Urbana va fer la seva inspecció i va detallar, en la seva denúncia, cadascú dels cartells i pancartes no va notificar cap incompliment al grup ICV-EUiA-Pirates, tot i tenir a la seva porta cartells exigint la llibertat dels presos polítics i llaços grocs semblants a la resta dels grups”.