Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

El PSC d’Arenys de Munt s’oposa a la consulta sobre la independència perquè ‘no resol cap problema local’

|

- Publicitat -

El grup socialista de l’Ajuntament d’Arenys de Munt ja van mostrar el seu rebuig a la consulta sobre la independència durant el ple del passat mes de juny. Un ple en el qual els seus companys de govern (AM200 i CiU), així com la CUP i ERC, a l’oposició, van donar viabilitat a la consulta. Ara, després de l’allau de notícies aparegudes sobre aquest esdeveniment, els socialistes es reafirmen en la seva posició.

Segons expliquen en un comunicat emès aquest dimarts, el PSC ‘respecta’ que es vulgui fer una consulta com aquesta, però ‘no comparteix’ el fet que l’Ajuntament hi participi de forma activa. Els socialistes consideren que ‘l’activitat municipal s’ha de centrar en resoldre els problemes del poble’ i que aquesta consulta ‘no resol’ aquests problemes.

Publicitat

Les consultes populars, argumenten, són instruments de participació ciutadana que els Ajuntaments han d’utilitzar ‘per prendre decisions que els competeixin i que, per tant, es puguin aplicar’. Finalment el PSC d’Arenys de Munt assegura que una consulta d’aquestes característiques l’hauria de plantejar el Parlament de Catalunya o les Corts espanyoles.

Sobre la possible manifestació de La Falange, coincidint amb la jornada de consulta, els socialistes arenyencs han mostrat el seu rebuig a aquesta concentració i han expressat públicament el seu suport a les accions que prengui l’Ajuntament i al Departament d’Interior per mantenir la pau i tranquil·litat al municipi.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut