Diumenge, 8 de Desembre de 2019 - Edició 500
La República

El PSC d’Arenys de Munt s’oposa a la consulta sobre la independència perquè ‘no resol cap problema local’

El PSC d’Arenys de Munt ha emès un comunicat on es reafirma en la seva oposició a la consulta popular sobre la independència de Catalunya que tindrà lloc aquest municipi el 13 de setembre. Els socialistes arenyencs, l’únic grup amb presència al consistori que no hi dóna suport, consideren que una consulta popular a nivell local hauria de servir per prendre decisions sobre assumptes que siguin competència dels Ajuntaments. Segons el PSC, la consulta sobre la independència ‘no resol els problemes dels arenyencs’. Sobre la possibilitat de que finalment hi hagi una concentració falangista a Arenys de Munt el mateix dia de la consulta, el PSC també ha manifestat el seu rebuig i ha donat ple suport a l’Ajuntament i al Departament d’Interior per garantir la pau i la tranquil·litat al municipi.

Redacció
Redacció 01/09/2009

El grup socialista de l’Ajuntament d’Arenys de Munt ja van mostrar el seu rebuig a la consulta sobre la independència durant el ple del passat mes de juny. Un ple en el qual els seus companys de govern (AM200 i CiU), així com la CUP i ERC, a l’oposició, van donar viabilitat a la consulta. Ara, després de l’allau de notícies aparegudes sobre aquest esdeveniment, els socialistes es reafirmen en la seva posició.

Segons expliquen en un comunicat emès aquest dimarts, el PSC ‘respecta’ que es vulgui fer una consulta com aquesta, però ‘no comparteix’ el fet que l’Ajuntament hi participi de forma activa. Els socialistes consideren que ‘l’activitat municipal s’ha de centrar en resoldre els problemes del poble’ i que aquesta consulta ‘no resol’ aquests problemes.

Les consultes populars, argumenten, són instruments de participació ciutadana que els Ajuntaments han d’utilitzar ‘per prendre decisions que els competeixin i que, per tant, es puguin aplicar’. Finalment el PSC d’Arenys de Munt assegura que una consulta d’aquestes característiques l’hauria de plantejar el Parlament de Catalunya o les Corts espanyoles.

Sobre la possible manifestació de La Falange, coincidint amb la jornada de consulta, els socialistes arenyencs han mostrat el seu rebuig a aquesta concentració i han expressat públicament el seu suport a les accions que prengui l’Ajuntament i al Departament d’Interior per mantenir la pau i tranquil·litat al municipi.

Relacionats