Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

El PSC carrega contra Convergència per una suposada nova desviació de diners del Palau a la Trias Fargas

Només dos dies després de la crisi al PSC arran del fracàs de la consulta de la Diagonal, El Periódico contraatacava aquest matí assegurant que Millet hauria desviat, a través del Palau, diners de constructores cap a la Fundació Trias Fargas de Convergència. Des de CDC Felip Puig han lamentat la ‘mala voluntat’ de les informacions que el vinculen amb els pagaments denunciats, i ha reiterat que les informacions d’avui no aporten res de nou, ja que des que van començar a investigar-se les irregularitats la fundació de CDC han donat tota la informació amb transparència. L’expresident Pujol també ha defensat la Trias Fargas, en assegurar que tots els cobraments estaven regularitzats i declarats a Hisenda. Per contra, des del PSC Miquel Iceta ha advertit que les informacions publicades podrien suposar l’inici d’un possible ‘cas Convergència’, el que segons el viceprimer secretari del PSC suposaria ‘l’escàndol de corrupció política més important dels darrers trenta anys’.

Redacció
Redacció 19/05/2010

Felip Puig ha volgut restar importància a les informacions de El Periódico, en assegurar que ‘no hi ha res de nou’ en les informacions del rotatiu, segons les quals el Palau de la Música va cobrar diners de l’empresa Ferrovial provinents de l’adjudicació d’obres públiques i part d’aquests diners van anar a parar a la fundació convergent.

Puig ha assegurat que, des del primer moment en que es van començar a investigar les irregularitats financeres confesses de Millet ‘vam donar tota la informació –relativa als ingressos de la fundació- amb transparència. Tots els ingressos han estat regularment fiscalitzats’.

Per això Puig no veu res de nou en les informacions aparegudes avui, ‘més enllà de la voluntat de tornar a excitar i posar sobre la taula una situació que no afecta, des de la perspectiva judicial, la Fundació Trias Fargas’. El líder convergent ha reblat que ‘si la fundació de l’Orfeó tenia convenis, uns contractes amb empreses per garantir el patrocini de les activitats del Palau, i al mateix temps l’Orfeó tenia convenis amb altres fundacions com la nostra, lligar una cosa amb l’altra em sembla absolutament de mala fe’.

Per Pujol la Trias Fargas ho notificava tot

L’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, també ha defensat aquest dimecres l’actuació de la Fundació Trias Fargas i ha afirmat que sempre que rebia diners ho notificava a la Conselleria de Justícia i a l’Agència Tributària espanyola. Segons Pujol, la fundació justificava aquests ingressos i la seva manera d’actuar era ‘perfectament correcte’. En declaracions a RAC1, Jordi Pujol ha comentat que la fundació no ‘tenia per què saber què estava passant dins del Palau’ i ha lamentat que ‘surtin mil elucubracions’ després d’haver actuat correctament. ‘La legalitat consistia en no amagar-se. El que s’havia de fer és el que s’ha estat fent’, ha afegit l’expresident del Govern

Iceta alerta d’un possible ‘cas Convergència’

Per la seva banda, el viceprimer secretari del PSC ha carregat durament contra el president de CiU, Artur Mas, per no haver encara donat explicacions després de l’aparició d’aquestes informacions que, de confirmar-se, suposarien, segons ell, ‘l’escàndol de corrupció política més important dels darrers 30 anys’, a més de l’inici d’un possible ‘cas Convergència’.  Si per al PSC ja era un ‘escàndol gravíssim’ que la Fundació CatDem hagués cobrat diners del Palau i també l’ara responsable d’Immigració de CDC, Àngel Colom, les noves informacions suposarien ja un ‘salt qualitatiu’ en el cas Millet.

Per altra banda, el dirigent socialista ha afegit que si el PSC estigués relacionat amb una acusació d’aquest tipus, els seus dirigents serien els primers en sortir a donar explicacions.

Sobre l’obertura d’una possible comissió d’investigació, Iceta ha apuntat que estudiaran la petició d’ICV-EUiA, però ha remarcat que primer volen sentir les explicacions d’Artur Mas, perquè tampoc han demana mai una comissió ‘per la primera notícia que apareix en un diari’. ‘Entenem que algun grup s’estigui plantejant ja aquesta sol·licitud. L’estudiarem, volem saber en què es fonamenta i com voldrien portar-la, i llavors prendre’m la decisió’, ha explicat.