Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

El PSC burxa JxSí amb la moció de la CUP

ACN- Junts Pel Sí estudia què fer amb el text però de moment no hi ha una posició consensuada al respecte. Alguns es plantegen no admetre la moció a tràmit perquè reclama complir una declaració que està suspesa pel Tribunal Constitucional, però també hi ha partidaris de la tramitació.  Membres del grup majoritari estan molestos pel fet que la CUP tiri pel dret amb aquest text. Els cupaires, per la seva part, no tenen intenció de retirar la moció, que insta el Govern a elaborar en 30 dies un pla d'execució de tots els annexes de la declaració i demana al Parlament que reiteri la vigència i el contingut de la resolució, sense atendre el contingut de la sentència del TC.

Redacció
Redacció 22/03/2016

“És evident que hi ha una divergència en el full de ruta”

En aquest escenari, la portaveu del PSC al Parlament, Eva Granados, ha demanat aquest dimarts a JxSí que digui públicament què pensa sobre la moció de la CUP. En declaracions als periodistes, Granados ha explicat que la mesa del Parlament ha decidit ajornar el debat sobre l'admissió a tràmit d'aquest text, però ha reclamat al grup majoritari que aclareixi quina és la seva posició. “Ho esperem amb delit”, ha dit.
 En tot cas, ha constatat que en la interpel·lació que va precedir la presentació de la moció, ja es va poder veure que “no hi havia una coincidència” en el full de ruta dels parits independentistes. Els socialistes rebutgen que s'accepti aquesta moció perquè fa referència a un text que està anul·lat pel TC.
Granados ha insistit que la “via unilateral i la desobediència no porten enlloc”, i ha dit que espera que la mesa “faci el que toca i no admeti a tràmit” la moció que ha presentat la CUP, que insta el Govern a elaborar en 30 dies un pla d'execució de tots els annexes de la declaració i demana al Parlament que reiteri la vigència i el contingut de la resolució, sense atendre el contingut de la sentència del TC.