Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

El PSC, amb els toros

|

- Publicitat -

Malgrat vulguin suavitzar la seva veritable cara amb proclames catalanistes d’estar per casa i senyeretes de paper, al PSC hi ha una immensa majoria de votants espanyols -només cal recordar la preocupació que expressaven les estratègies del partit– i això es nota en el dia a dia de la formació política. Els atacs a la ‘crosta’ de TV3 del ‘senyor’ Joan Ferran són només la punta de l’iceberg d’una submissió constant a les directives de Madrid, que es percep cada dia veient com s’arrengleren els diputats del PSC amb els del PSOE al Congrés dels Diputats.

Que són espanyols no és només una qüestió política, sinó també cultural. David Pérez, un dels diputats del PSC al Parlament de Catalunya, s’ha desemmascarat aquests dies a l’assistir al Fòrum Mundial de la Cultura Taurina, que es celebra a l’arxipèlag de les Açores, on va arribar a titllar els antitaurins d”inquisidors’, assegurant que ‘no són moralment superiors als aficionats a la tauromàquia’. Tant és que Barcelona fos declarada ciutat antitaurina fa un munt d’anys, ni que la iniciativa legislativa popular (ILP) Prou! per il·legalitzar les tortures als braus ja superi els 71.000 adherits: quan arribi l’hora de votar a favor o en contra dels braus al Parlament de Catalunya, podem donar per fet que el PSC s’hi posicionarà a favor, tal com va passar la setmana passada a Molins de Rei, amb PSC, PP i ICV tombant una proposta per declarar la ciutat antitaurina.

Publicitat

Talment com un agitador demàgog d’aquells del segle passat, el socialista Pérez animava els assistents al Fòrum taurí a ‘recobrar l’autoritat moral que ens permeti exercir les nostres llibertats individuals, entre les que hi ha la defensa i el fruir del fet cultural taurí’. A més, i en referència als seus companys de partit, Pérez avançava que ‘a Catalunya els aficionats no surten públicament de l’armari, i a la majoria dels meus companys de la classe política els costa fer una passa endavant’. El que dèiem, quan toqui posicionar-se a favor o en contra la tortura de braus al Parlament potser tindrem una sorpresa de les grosses.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut