Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

El PSC, a la desesperada per frenar la tramitació de la Llei del Referèndum

La tramitació de la Llei del Referèndum ha iniciat la tramitació parlamentària amb els unionistes exhibint els nervis que suposa per als antireferèndum que la convocatòria de l'1 d'octubre s'oficialitzi.

Redacció
Redacció 31/07/2017
L'últim que ha intentat frenar l'inici de la tramitació ha estat el PSC, qui assegura que el referèndum “no ofereix cap garantia democràtica”. La diputada socialista, Alícia Romera, ha demanat a la Mesa del Parlament que no admeti a tràmit la llei, “demanem que actuï segons l'ordenament jurídic, no respecta la jerarquia normativa” ni de la constitució espanyola ni de l'Estatut i pretén establir un règim electoral que “no respecta” els dos terços necessaris per modificar la llei electoral que marca també l'Estatut, l'ús d'un cens “que no és legal” i el requeriment d'un quòrum “molt minso” per donar per guanyat el referèndum.
 
Romero fins i tot ha assegurat que el dret d'autodeterminació reconegut per les Nacions Unides “no és aplicable” a Catalunya “en cap supòsit”, una consideració inexacte, ja que el dret internacional d'autodeterminació no està limitat al caire colonial del territori.