Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Els Comuns del Masnou passen de Colau i donaran suport a l’1-O

Com ja va passar amb el PSC, ara és el torn dels comuns. El primer en aixecar la veu sense por ni complexos en contra de les decissions d'Ada Colau, Xavier Domènech i la cúpula del seu nou partit han estat els Comuns del Masnou. En un comunicat expliquen que no hi estan d'acord i que donen tot el seu suport al referèndum de l'1 d'octubre. 

Redacció
Redacció 13/07/2017
Els Comuns del Masnou han publicat a través del seu perfil oficial de Twitter un dur comunicat contra la direcció de Catalunya en Comú. Expliquen per què donaran suport de manera desacomplexada i decidida al referèndum de l'1 d'octubre: “cal posar en valor i no limitar la posició dels Comuns al que decideixi la coordinadora d'una de les organitzacions”
 
Lliçó a Colau i Domènech
 
Així mateix es declaren insubmisos: “rebutgem de forma clara els arguments de tipus legal amb què part de CatComú s'oposa al referèndum”. És llavors quan la seva argumentació es converteix en una lliçó de coherència cap a Colau i Domènech: “la història ens ensenya que la legalitat s'ha oposat sempre a la transformació social mentre que els actes més reaccionaris sovint es fan d'acord a la Ilei i amb totes les garanties democràtiques”
 
És compatible ser d'esquerres i donar suport a un referèndum on participa el PDeCAT
 
Des dels Comuns del Masnou creuen “compatible i necessari combinar el suport a la participació en el referèndum amb iniciar totes les accions de mobilització política i ciutadana possibles per enderrocar el govern neoliberal de Junts Pel Sí a la Generalitat”. És per això que criden a la participació “com a eina d'empoderament ciutadà i com a acte de desobediència”.