Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

El procès català protagonitzarà el Festival de Cinema sobre els Drets Humans

Redacció| La 16a edició del Festival de Cinema sobre els Drets Humans (FIFDH), que se celebrarà al mateix temps que la sessió anual del Consell de Drets Humans de l'ONU -del 9 al 18 de març- comptarà amb la projecció del documental 'Catalunya: Espanya a un pas de la crisi nerviosa'. De fet, segons ha informat l'agència i productora Capa, el film obrirà el debat sobre autodeterminació que tindrà lloc a l'esdeveniment internacional més important al voltant del cinema i els drets humans. 

Redacció
Redacció 24/01/2018
Es tracta d'un documental que ja va emetre la cadena de televisió pública francoalemanya a finals del 2017 i que ha estat realitzat per Sylvain Louvet, Gary Grabli i Julie Peyrard. La idea és mostrar el cas català -que defineixen com “la crisi que sacseja Europa, des del referèndum de l'1-O i de la victòria del sí”- al públic europeu.   “Espanya està a un pas de la implosió, Europa aguanta la respiració”, resumeixen. 

La passada edició, més de 800.000 persones van seguir les projeccions i actes del festival vehiculats per defensors de Drets Humans, cineastes i polítics que lluiten contra les vulneracions de drets humans arreu del món.  
 

Tot i que el programa no es coneixerà fins a finals de mes, el festival ja ha rebut el suport d'entitats tan reconegudes com 

Amnistia Internacional, Metges sense Fronteres o l’Oficina de l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Drets Humans.