Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

El principal afer d’estat que mereix ‘tweets’ personals de Rajoy, la Champions League

El compte de Twitter de Mariano Rajoy està ple de piulades sobre actes, notícies o declaracions d‘ell o algun membre del PP, però només alguns temes tenen el privilegi i la importància d’haver estat abordats per ell mateix –presumptament- a la xarxa de micromissatgeria. Són aquells que tenen les inicials MR darrere del text, una pràctica habitual de força polítics. Ara bé, en el cas del president d’Espanya, fins aquest dimecres a la nit, l’únic tema que ha gaudit del privilegi en aquest mes de maig és l’esport. I en especial, la Champions League de futbol. 

Redacció
Redacció 05/05/2016

“Orgullós” del Reial Madrid

El líder popular va piular ahir a la nit, després de la tornada de les semifinals de la Lliga de Campions entre el Reial Madrid i el Manchester City: “Orgulloso por la clasificación del @realmadrid y por volver a tener una histórica final española en #UCL #HalaMadrid. MR”. És comprensible el gest ‘eufòric’ d’un amant de l’equip del ‘Palco del Bernabéu’, però un dia abans, Rajoy havia repetit el missatge, però amb diferent destinatari: “Un gran partido y un magnífico finalista, el @Atleti. Enhorabuena al equipo y a su gran afición #AúpaAtleti #ChampionsLeague #UCL. MR”.

Els títols del Barça de l'any passat també van rebre el beneplàcit personal de Rajoy

Durant el maig i fins aquest dimecres a la nit, el ‘timeline’ del cap de l’executiu espanyol només registrava un altre missatge personal, el dia 1: “@caro_marin2 revalida su título de campeona de #Europa en el #EC16. Gracias por seguir llevando el #bádminton español a lo más alto. MR”. Tot plegat, acompanyat d’una emoticona d’una raqueta de bàdminton i d’una bandera d’Espanya. Es dóna la circumstància, però, que el Futbol Club Barcelona no va rebre cap felicitació per haver arribat a la final de la Champions l’any passat, només per a guanyar-la. Els títols de la Copa del Rei i la Lliga blaugranes també van merèixer la felicitació de Rajoy. I com a bon afer d’estat que es tracten, van rebre la marca personal ‘MR’.