Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

El primer ministre irlandès insta Rajoy a dialogar amb el pròxim govern català

Redacció | El primer ministre irlandès, Leo Varadkar, ha reclamat aquest dimecres a Mariano Rajoy que obri negociacions amb Catalunya. “L'única solució possible és el diàleg”, ha assegurat el ministre durant un debat al Parlament Europeu, coincidint amb el ple de constitució del Parlament a Catalunya. Precisament, aquest dimarts, un eurodiputat irlandès va criticar la presidència d'Estònia de la UE dels darrers sis mesos per haver “oblidat” Catalunya.

Redacció
Redacció 17/01/2018

“Espero que el govern central de Madrid estableixi un diàleg amb el nou govern que es formi a Catalunya”, ha expressat Varadkar des d'Estrasburg durant un debat sobre el futur d'Europa. En la seva intervenció ha destacat que Catalunya és un dels seus llocs “preferits del món” i Barcelona és una de les seves ciutats favorites.

El primer ministre ha fet una crida al diàleg en resposta a una pregunta de l'eurodiputat d'ERC, Jordi Solé, que l'ha interpel·lat per demanar-li si concep una Unió Europea en la qual “polítics honestos poden ser enviats a l'exili o a la presó perquè compleixen amb un mandat democràtic”.

“Concep una UE on persones pacífiques són colpejades per la policia per votar? Concep una UE que mira cap a un altre lloc quan drets bàsics i democràcia estan en joc dins de les seves fronteres?”, li ha preguntat Solé.