Dijous, 24 d'Octubre de 2019 - Edició 455
La República

El primer llibre sobre Joan Carretero arribarà a les llibreries la setmana vinent

El conegut guionista i escriptor Francesc Orteu ha estat l’escollit per escriure el primer llibre sobre Joan Carretero, que edita A contra vent sota el títol de Carretero. Retrat d’un metge que fa política (llegiu-ne el capítol 17). El llibre neix amb la voluntat d’aportar un retrat objectiu del líder de Reagrupament a partit d’algú que es declara apolític. Segons ha explicat a directe!cat l’editor Quim Torra, el llibre és fruit de ‘llargues hores de conversa’ d’Orteu amb el polític independentista per tal de conèixer ‘què pensa i perquè Carretero fa el què fa’. Orteu també ha contactat amb col·laboradors i amics del polític de Puigcerdà ‘amb la voluntat d’introduir a un públic no expert en Carretero qui és el Joan’. Carretero. Retrat d’un metge que fa política es presentarà dilluns vinent a Barcelona i arribarà a les llibreries d’arreu dels Països Catalans l’endemà 16 de març.

Redacció
Redacció 09/03/2010

La voluntat de l’editor, Quim Torra, ha estat buscar un autor ‘que pogués veure el personatge des de fora’ i per això van contactar amb Francesc Orteu, un escriptor que es declara ‘apolític’. Orteu és autor dels llibres Doctor Soler: conflictes avançats de la parella i Per què no llegeixo?, i ha estat guionista de diversos espais de TV3 i Catalunya Ràdio, entre ells el Persones humanes de Miquel Calçada.  ‘A més Orteu té una manera d’escriure molt seca i bastant feréstega, i hem pensat que a Carretero li anava bé aquest tipus d’autor’, assegura Torra.

‘El llibre és una barreja de gèneres’ explica Quim Torra, qui avança que Carretero i Orteu ‘no es coneixien de res’, però el líder de Reagrupament ‘s’hi va sentir a gust des del primer moment’.

L’editor de A contra vent ha advertit que el llibre, d’unes 130 pàgines, no vol fer sang del tripartit ni de la sortida d’Esquerra, sinó ‘donar pistes’ sobre el projecte polític que impulsa l’exconseller de Governació. ‘Només explica la doctrina de Carretero, no fa judicis espectaculars sobre ningú’, assegura Torra.

La contraportada del llibre, a la qual ha tingut accés directe!cat, incorpora l’anècdota següent:

El llibre, que arribarà dimarts 16 de març a les llibreries dels Països Catalans, també inclou alguns textos del propi Carretero, com l’article d’opinió ‘Patriotisme i dignitat‘ de l’abril de 2009, a través del qual insinuava que Reagrupament deixaria de ser un corrent crític d’ERC per esdevenir un projecte polític independent.

Relacionats