Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

El preu per ser Guàrdia Civil

Com diuen alguns creients, hi ha de tot a la vinya del senyor! De tot i força! Fins i tot gent que estaria disposada a pagar 4.000 euros per ingressar […]

Redacció
Redacció 26/02/2009

Com diuen alguns creients, hi ha de tot a la vinya del senyor! De tot i força! Fins i tot gent que estaria disposada a pagar 4.000 euros per ingressar al cos de la Guàrdia Civil. Tot i que, després d’unes consultes, va descobrir que l’estaven estafant. Encara sort!

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home, veí de Castellgalí (Bages), per estafar uns 4.000 euros a un altre home, veí de Manresa. En el moment de la detenció, la víctima havia reduït el detingut i li havia pres una arma de foc amenaçant-lo amb una altra pistola. Per donar més veracitat a la seva condició de comandament del cos armat, el detingut mostrava una credencial i un document fals. Fins i tot, quan ja havia esgotat totes les excuses possibles per treure-li diners, l’home va prometre a la víctima que la faria entrar al cos a canvi del pagament d’unes suposades taxes.

La detenció de Jaime G F, de 33 anys, nacionalitat espanyola i amb domicili a Castellgalí (Bages), es va fer diumenge, 22 de febrer, a tres quarts de 10 de la nit. La víctima, veí de Manresa, va trucar als Mossos d’Esquadra per informar-los que a casa seva hi havia un home que l’havia estafat i que anava armat. Immediatament, es van desplaçar al lloc indicat agents de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO). Quan van entrar al domicili, els agents van trobar la víctima que havia reduït el presumpte estafador i li havia tret l’arma, una Walther calibre 9 mil·límetres parabellum. El denunciant portava també una pistola, en aquest cas de la seva propietat. Tant l’un com l’altre posseïen les armes amb llicència per practicar el tir esportiu.

La víctima es va adonar que el detingut l’estava estafant quan aquest li va prometre que el faria entrar a la Guàrdia Civil, però que per fer-ho li havia de pagar unes taxes. El denunciant, que va trobar estrany haver de pagar per accedir al cos, va consultar amb uns coneguts seus, guàrdies civils, aquesta petició, moment en què va veure que tot es tractava d’una estafa.

Abans d’arribar a aquest punt, el detingut va aconseguir estafar a la víctima uns 4.000 euros. Inicialment, l’home li havia demanat diners per muntar una societat d’escortes; posteriorment ho va fer esgrimint que la seva dona estava malalta i els necessitava per operar-la. Al detingut se li imputa un delicte d’estafa i un altre d’usurpació de funcions públiques.