Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

El preu de l’habitatge usat comença a baixar a Barcelona

Els preus de l’habitatge usat van caure un 1,3% a Barcelona en el segon trimestre del 2007, segons un estudi d’idealista.com, en què s’assegura que la desacceleració dels preus en els principals mercats immobiliaris “és cada vegada més pronunciada”. A més, València va experimentar una pujada de l’1,2%, també pròxima a l’estancament.

Redacció 03/07/2007

En el cas de Barcelona, l’informe del portal immobiliari idealista.com situa el preu mitjà en 4.285 euros per metre quadrat, després d’experimentar el primer descens des d’almenys el 2001. L’informe assenyala sobre aquesta qüestió que “la capital consolida així el final dels grans creixements en el preu de l’habitatge i tendeix a registrar variacions de preu en convergència amb la inflació, o fins i tot per sota”.

Així, tots els districtes barcelonins van baixar de preu, si bé les principals caigudes es van produir a Les Corts (-3,2%) i Gràcia (-0,3%). El districte de Sarrià-Sant Gervasi, malgrat que experimenta un descens del 0,2% en els preus, es va mantenir com el més car de la ciutat comtal.

Pel que fa als municipis, més de dos terços van registrar descensos en els seus preus durant el segon trimestre de l’any. Així, Viladecans va viure un “fort descens” del 8,1%, que es va sumar a les baixades de Sant Boi de Llobregat (-5,3%) i de Sant Cugat del Valles (-5,1%).

Per la seva banda, la ciutat de València va consolidar en el segon trimestre la tendència alcista amb la qual va començar l’any, i va registrar al terme del segon trimestre un preu mitjà per metre quadrat de 2.861 euros. Amb tot, només la meitat dels districtes analitzats van pujar de preu, registrant-se els principals increments en aquells que van experimentar les més grans caigudes en els primers mesos de l’any, amb el Pla del Real (+7,7%) al capdavant.

L’altra meitat dels districtes valencians van baixar de preu, localitzant-se els més grans d’ells a Algirós i L’olivereta, tots dos amb caigudes del 2,9%.