Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

El president del handbol català diu que s’ha d’acabar amb el xantatge de la federació espanyola

El president de la Federació Catalana d’Handbol (FCH), Tomàs Moral, ha assegurat que s’ha d’acabar amb el xantatge de la Reial Federació Espanyola de Balonmano (RFEBM). ‘Per dignitat, per esportistes, per valors i per patriotes no podem acceptar aquesta situació’, ha dit. Moral ha afirmat que a canvi de vots s’atorga una subvenció econòmica. El mandatari del handbol ha afegit que no s’ha de tenir ‘por enfront d’aquestes actituds caciquiles’ en referència a la denúncia dels moviments, amb interessos electoralistes, segons el dirigent català, del president de la RFEBM, Jesús López Ricondo. Moral ha qualificat a Ricondo de tenir ‘incapacitat democràtica’.

Redacció
Redacció 06/11/2008

Aquesta adjectivació es deu a què Tomàs ha rebut i parlat amb aquells que volien presentar-se a la presidència estatal, que se celebraran el pròxim 15 de desembre. Per aquest motiu, ha raonat Moral, s’han adoptat aquestes mesures.

El mandatari català confia que hi hagi ‘canvi’ i ja ha engegat la maquinària per donar a conèixer aquests fets i denunciar ‘aquesta política que porta més de 12 anys’, ha finalitzat.

Tomàs Moral ha desvelat que hi ha més federacions en les mateixes circumstàncies que la catalana com per exemple la de Balears o el País Basc.

Les declaracions del president de la FCH, fetes aquest dijous a Barcelona, a la seu de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), són per la negació de la RFEBM per atorgar la subvenció anual, al voltant d’uns 30.000 euros, tal com ha pronosticat el mateix Tomàs Moral. L’aposta de l’espanyola és donar-ho directament als clubs.