Dissabte, 7 de Desembre de 2019 - Edició 499
La República

El president del Cercle d’Economia recomana al Govern aparcar la independència una dècada

El president del Cercle d'Economia, Antón Costas, en una entrevista a La Xarxa d’aquest divendres ha recomanat al govern que ajorni les aspiracions independentistes, com a mínim una dècada. Costas recomana al Govern que “combini aspiracions de llarg termini amb les de curt termini: “el govern hauria de tenir l'aspiració a la independència com un objectiu a llarg termini, això vol dir una dècada”. Sobre el diàleg amb Madrid, Costas aplaudeix els contactes que el vicepresident Oriol Junqueras va mantenir amb els ministres De Guindos i Montoro.

Redacció
Redacció 13/03/2016

Dóna per fet que la independència és un anhel a llarg termini

“He vist amb satisfacció el moviment de Junqueras d'aproximar-se als ministres d'Economia i Hisenda. És una via, la del diàleg, que cal practicar, encara que tinguis unes altres aspiracions a llarg termini, perquè cal fer front a unes necessitats financeres que han d'anar a través del FLA, el Fons de Liquiditat Autonòmica, i començar a negociar amb el govern espanyol i altres comunitats a alleugerir el pes del deute que té el govern amb l'Estat”, és el consell de Costas.

Espanya no pot estar nou mesos sense Govern

Sobre la situació de desgovern a Espanya, Costas  ha alertat  que “el pitjor dels escenaris és el de noves eleccions al juny. No es té en compte que generarà una frustració social i una baixa participació. Un país no pot estar nou mesos sense govern i menys en uns anys tan importants per sortir de la crisi”. En aquest sentit ha vaticinat que finalment es podrà configurar un nou govern, que serà una legislatura curta i reformista. I que d'aquí poc més de dos anys s'hauran de convocar uns nous comicis.
 
 

Relacionats