El president de Súmate dóna les receptes clau per convèncer l’àrea metropolitana La República
Dimarts, 15 d'Octubre de 2019 - Edició 446
La República

El president de Súmate dóna les receptes clau per convèncer l’àrea metropolitana

El president de Súmate, José María Clavero, ha donat les receptes clau per eixamplar l’independentisme pel seu punt dèbil: l’àrea metropolitana de Barcelona. Ho ha fet en una entrevista a ‘El Matí de la República’ d’Èric Bertran, on ha insistit que un punt essencial és “treballar des del carrer” a zones com el Baix Llobregat, el Vallès Occidental, Santa Coloma de Gramenet o Badalona. I sobretot, fer-ho en castellà, perquè “si els parles en el seu idioma els hi entraràs millor”. 

Redacció
Redacció 15/06/2016

Les cadenes de televisió juguen en contra del procés

Una altra de les receptes de Clavero és anar “fins i tot un a un”, és a dir, persona per persona. En aquest sentit, ha recordat que les cadenes de televisió que la gent de l’anomenat ‘cinturó roig’ veu majoritàriament són les castellanoparlants, contràries en la seva totalitat a la independència, i és molt difícil que els hagi arribat amb claredat el missatge del moviment sobiranista.

Els tres missatges bàsics per convèncer els indecisos

El màxim dirigent de Súmate, escollit fa dos mesos després de ser president en funcions després de la marxa d’Eduardo Reyes, també ha donat a ‘El Matí de la República’ els tres missatges bàsics que s’haurien de fer arribar als ciutadans indecisos per convèncer-los de la independència: la necessitat que Catalunya sigui una república social, que el país aconsegueixi finalment una democràcia real i que hi hagi una transformació total al Principat. Això, segons Clavero, només s’aconseguirà amb una “constitució del poble i pel poble” i no amb una Carta Magna influenciada pels militars com el 1978.

Podemos està “venent fum” amb el referèndum, que “és paper mullat”

Sobre la proposta de referèndum de Podemos, ha dit que “és paper mullat” perquè el partit de Pablo Iglesias no podrà governar i, en qualsevol cas, el PP encara tindrà majoria absoluta al Senat amb tota seguretat. Així, no dubta a dir que els dirigents del paper lila tant a Espanya com a Catalunya “estan venent fum”. Pel que fa al debat sobre el Referèndum Unilateral d’Independència, ha dit que Súmate preguntarà a les seves bases la seva opinió al respecte. 

Relacionats