Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

El president de PIMEC veta un empresari per independentista

L’empresari cofundador del Cercle Català de Negocis, Joan Canadell, en una carta oberta dirigida al president de PIMEC, Josep González, l’acusa de “pràctiques antidemocràtiques” i  “pròpies de l’època franquista” per haver-li vetat l’entrada a l’acte “La PIME: créixer per competir” que tindrà lloc aquest dijous i que comptaamb ponències de responsables de l’Estat, la Generalitat i sobretot de grans empreses. Segon l’empresari, PIMEC va fer saber a un soci seu que “no queda lloc pel Sr. Canadell”.
 

Redacció
Redacció 13/05/2015

González no perdona que el Cercle Català de Negocis frustrés els seus plans antisobiranistes

Canadell atribueix el veto a la incomoditat que va suposar per González tenir a la junta de PIMEC a Canadell en representació del CCN perquè aquest va defensar ideals diferents als del president de la patronal de la petita i mitjana empresa, per haver demanat insistentment a la patronal que analitzés els pros i contres de la independència per informar els seus associats, i sobretot, per haver posat en escac a González quan aquest va defensar la participació de PIMEC a un acte amb Foment del Treball propiciat pel govern espanyol per avortar el procés, i el CCN va pressionar per desactivar l’acte. 

CARTA OBERTA AL PRESIDENT DE PIMEC            
 
El Sr. Josep González m’ha prohibit l’entrada a un acte organitzat per PIMEC aquest dijous dia 14. Un acte que porta per nom “La PIME: créixer per competir”i que compta amb ponències de responsables de l’Estat, la Generalitat i sobretot de grans empreses.
 
Els fets són els següents: el meu soci va inscriure’s ell i un acompanyant sense especificar-ne el nom (tenia clar que si posava el meu nom em censurarien l’entrada). El dia 5 va rebre la confirmació per escrit que els dos estàvem inscrits (en tinc la prova). El dia 11 l’organització li demana el nom de l’acompanyant per acreditar-lo a l’entrada. Al cap d’unes hores,  el meu soci va rebre una trucada on li deien que “no queda lloc pel Sr. Canadell”.
 
Sr. González, entenc que els quatre anys que vaig ser a la seva junta com a representant del Cercle Català de Negocis (entre 2010 i 2014), no van ser agradables per vostè, però prohibir-me l’entrada a un acte és molt poc democràtic i condemnable. És cert que durant aquells quatre anys li vaig resultar incòmode perquè defensava ideals diferents dels seus, però en cap cas van ser extrems. Només se’m pot acusar d’haver demanat oficialment,per activa i per passiva,que PIMEC analitzés els pros i contres de la independència per informar els seus associats, petites i mitjanes empreses que poden tenir dubtes i que segurament desconeixen també les oportunitats del procés que viu Catalunya.
 
Potser això ho explica tot, o que fos massa crític quan vostè va defensar ser presents com a patronal en un acte que organitzava Foment a primers de 2013 amb el lema “Anem per feina” que clarament representava el sentir de les empreses del Pont Aeri, però no el de les PIME. El CCN va ser molt clar i efectiu, i d’una forma activa amb les poques eines que disposàvem (la xarxa), vam aconseguir desactivar aquell acte que hauria fet molt mal al procés, tot i que els socis de PIMEC desitgin clarament un Estat independent segons les seves pròpies enquestes.
 
Sigui pel que sigui Sr. González tinc tant dret a ser en aquest acte de dijous com qualsevol altre empresari d’aquest país i, per tant, l’acuso de discriminar-me per allò que represento. L’acuso també d’antidemòcratic i de representar el pitjor d’aquest país. Això que vostè ha fet és propi de l’època franquista i encara que vostè porti gairebé una vintena d’anys al capdavant de la patronal, això no li dóna cap legitimitat per limitar el meu dret.
 
Davant d’aquesta fet, els socis i membres de la directiva de PIMEC poden amagar el cap sota l’ala i acceptar-ho covardament sense dir res, o bé demanar la dimissió del President González o bé marxar per conservar la dignitat d’una entitat que és molt més important que el seu president.
 
És vergonyós Sr. González que una institució com la que vostè representa sigui liderada per algú amb tics del passat més fosc; quan estem construint entre tots un nou futur amb il·lusió i grans oportunitats. Els que ho tenim clar seguirem treballant per canviar-ho tot; també a gent com vostè.
 
Joan Canadell
Empresari i Cofundador del Cercle Català de Negocis