Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

El president de la federació catalana de Rugbi rep el Premi President Companys 2008

Xavier-Albert Canal Gomara, president de la Federació Catalana de Rugbi, ha estat guardonat amb el Premi President Companys 2008 que atorga la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, segons ha anunciat aquest divendres l’entitat. Canal ha dedicat els últims anys a la defensa del rugbi català i a la lluita per l’oficialitat de la selecció catalana. De fet, el pròxim 14 de desembre un tribunal de París dictarà sentència després que la federació catalana demanés ser reconeguda a la internacional, argumentant que en va ser un dels tretze membres fundadors.

Redacció
Redacció 24/11/2008

Segons el jurat del premi, Canal ha defensat de manera ‘ferma i constant’ els interessos dels clubs catalans davant la federació estatal, treball que el fa mereixedor del guardó. Els membres d’aquest jurat han estat el president del Parlament, Ernest Benach; la secretària general de l’Esport, Anna Pruna; el president de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, Xavier Vinyals; els directors i caps d’esport dels principals mitjans de comunicació de Catalunya, així com per diverses personalitats de la cultura, la política, l’esport i la societat civil catalanes.

La cerimònia de lliurament del premi serà el pròxim 4 de desembre al Palau de Pedralbes de Barcelona en un acte en el que s’entregaran també insígnies d’or al cerdà Kilian Jornet, campió del món individual de curses de muntanya els anys 2007 i 2008 i campió del món per equips defensant la selecció catalana el 2007; el garrotxí Pere Gratacós, seleccionador català de futbol; el boxejador d’origen marroquí Mohammed El Idrissi, excampió del món de kick-boxing i ‘muay-thai’ amb la selecció catalana; el gavanenc Ot Pi, excampió del món de bicitrial; el lloretenc Ivan Tibau, excapità de la selecció catalana d’hoquei patins retirat aquest 2008; i el de Sant Joan Despí (Baix Llobregat) Víctor Montserrat, campió d’Europa de raquetbol el 2007.

De la mateixa manera seran reconeguts Pere Moliner, president de la Lliga de Futbol Australià de Catalunya; Francesc Ferrer, president de l’Associació ‘Fistball’ Catalunya; Enric Torrent, president de la Federació Catalana de Físic-Culturisme; Sebastià Sendrós, president de la Federació Catalana de Ball Esportiu; i Llibert López, vicepresident de l’Associació Catalana de Rugbi Lliga i vicepresident dels Dragons Catalans de Perpinyà. El diari 9 Esportiu també rebrà un reconeixement pel seu suport a les seleccions.