Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

El president de la Diputació de Lleida proposa que Catalunya sigui província única

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, s’ha mostrat partidari d’eliminar les diputacions per ‘optimitzar els recursos públics i simplificar l’administració’, que ara considera ‘molt complicada i poc àgil’. En declaracions a l’Oracle de Catalunya Ràdio, Gilabert ha proposat que Catalunya hauria de ser una província única i organitzar-se segons la llei de vegueries. El polític lleidatà ha assegurat entendre la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, que situa la llei de vegueries en una posició secundària, però ha afegit que cal ‘anar una mica més lluny perquè no es tracta de desenvolupar la llei de vegueries. Es tracta de simplificar l’administració local’, i ha remarcat el fet que hi hagi ‘diputacions, consells comarcals, mancomunitats, àrees metropolitanes, ajuntaments… Sincerament, això és una mica absurd’.

Redacció
Redacció 02/02/2011

El president de la Diputació de Lleida creu que l’austeritat ha de ser sempre un exemple i, especialment, en temps de crisi: ‘Penso que és un moment ideal per començar a simplificar l’administració perquè els ciutadans són els que la pateixen. Qualsevol ciutadà que vulgui fer un tràmit d’un municipi per muntar un negoci, per ampliar la seva empresa o per fer qualsevol projecte, els tràmits administratius el poden arribar a fer avorrir. Per tant crec que ara és un moment idoni per aprimar l’administració local’, ha reblat.

A favor de l’acostament entre independentistes

Jaume Gilabert ha defensat l’acostament d’Esquerra Republicana a altres forces independentistes formades per exmembres del partit: ‘Tot el que sigui sumar és positiu. Penso que és el que s’ha de fer. Aquests dos últims anys Esquerra Republicana ha tingut una sèrie d’escissions, una sèrie de persones que han marxat del partit. Que en aquest moment, amb el tema de les municipals, aquesta gent es torni a unir i torni a anar junta penso que és positiu. Si això es pogués ampliar a altres col·lectius per mi seria magnífic’.