Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

El president de la CCMA, Albert Sàez, demana empara a Benach per desbloquejar l’elecció del director general

El president del Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Albert Sáez, ha adreçat aquest dijous a la tarda una carta al president del Parlament, Ernest Benach, per manifestar-li la ‘impossibilitat del Consell de Govern d’exercir les competències que li encomana la llei de la CCMA’. Aquesta situació ha fet impossible l’elecció d’un director general, segons la CCMA, que ha demanat l’empara del Parlament perquè els grups parlamentaris deixin treballar els membres del Consell amb ‘la independència de criteri que els exigeix la llei’, davant ‘l’ús partidista’ que s’està fent d’aquesta situació. CiU ja ha anunciat que demanarà la substitució del president de la CCMA per no haver sabut generar consens per triar el director general.

Redacció
Redacció 25/04/2008

La CCMA demana que si no es deixa treballar amb la independència de criteri que marca la llei, si més no es modifiqui perquè ‘estableixi un sistema de decisions que no permeti la paràlisi de les empreses que en depenen’. La Corporació lamenta ‘l’ús partidista’ que s’està fent d’aquesta situació des dels mitjans de comunicació i ‘la sensació de desgovern’ que crea entre els treballadors dels mitjans de la CCMA, motiu pels quals ha optat per demanar l’empara al Parlament.

CiU demanarà la substitució del president

Per la seva banda, el grup parlamentari de CiU ha anunciat aquest dijous al vespre que demanarà la substitució del president de la CCMA per haver estat incapaç de generar el consens suficient per poder triar el director general. Igualment, el grup parlamentari de CiU ha anunciat que entrarà una carta al Parlament demanant l’empara perquè el procés de selecció es faci correctament i compareguin els candidats. CiU es queixa que fins ara, durant el procés de selecció no s’ha produit cap compareixença.