Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

El president de l’NV-A, Bart de Wever, serà un dels observadors internacionals del 10-A

L’arribada de la consulta sobre la independència a la ciutat de Barcelona ha despertat un gran interès a nivell internacional. Una bona mostra és que la comissió d’internacional de Barcelona Decideix ja va confirmant els noms de les personalitats que actuaran com a observadors internacionals el 10 d’abril a Barcelona. Entre ells, s’acaba de confirmar la presència del president del partit independentista flamenc NV-A, Bart de Wever, el guanyador de les darreres eleccions belgues. També hi serà Jan Jambon, representant flamenc a les inacabables negociacions per a la constitució del govern belga. Jambon ja va ser observador internacional durant la jornada del 25-A.

Redacció
Redacció 04/02/2011

Bart de Wever, ja va animar els independentistes catalans a seguir endavant amb les consultes i la reivindicació de la independència del país en un article especial per a l’edició en paper del directe!cat amb motiu de l’Onze de Setembre.

Ara, en el moment de confirmar la seva presència a la consulta de Barcelona, Bart de Wever, assegura que ‘el clam social que Catalunya ha demostrat durant el procés de la consulta sobre la independència, la seva maduresa en assumir un lideratge polític des del seu divers territori local i la magnífica organització i rigorositat amb que s’ha portat a terme aquest procés ha dotat a la Consulta d’un significat transcendent que fa impossible no voler ser-hi i viure aquesta única experiència amb els catalans i en concret barcelonins, serà per mi un plaer poder participar d’aquest procés, un exemple europeu de democràcia popular, com a observador internacional’.

Al grup de representants polítics també s’hi sumen col.lectius socials com el grup Vlaamse Volksbeweging i el col·lectiu ANZ. Steven Vergauwen, director executiu del Vlaamse Volksbeweging i Ulrich John, president d’ANZ, també han confirmat la seva participació.