Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

El president de Caixa Girona qualifica de ‘bona proposta’ la fusió amb ‘la Caixa’

El president de Caixa Girona, Manel Serra, ha qualificat de ‘bona proposta’ l’opció de fusionar-se amb ‘la Caixa’. Són les primeres declaracions del president de l’entitat gironina després que les dues caixes hagin reconegut aquest divendres que hi ha converses obertes per arribar a un acord. Serra ha explicat a AraGirona que, ‘donades les circumstàncies i el context econòmic actual’ l’opció d’integració ‘és una bona proposta’.

Redacció
Redacció 29/05/2010

El Consell d’Administració de Caixa Girona haurà de decidir dilluns 31 de maig si dóna suport o no a la fusió. Serra ha apel·lat al ‘sentit de la responsabilitat’ de tots els membres del consell de qui ha assegurat que ‘decidiran el millor per Caixa Girona’.

Les negociacions que fins ara s’estan produint entres Caixa Girona i ‘la Caixa’ es posaran sobre la taula el pròxim dilluns 31 de maig quan els 18 consellers que conformen el Consell d’Administració de Caixa Girona debatin la proposta. Serra ha confirmat que les converses entre les dues caixes estan obertes i s’ha mostrat confiat que el consell ‘decidirà el millor per Caixa Girona’. La reunió se celebrarà el proper dilluns a les sis de la tarda a la seu central de l’entitat, a la capital gironina.

Caixa Girona ja va estar a punt de fusionar-se amb les caixes de Sabadell, Terrassa i Manlleu però es va despenjar de l’acord a últim moment. Va ser el 9 de març quan el Consell d’Administració va decidir que no donava suport a la integració amb les altres caixes per la pèrdua de pes econòmic que tenia en l’acord.

Després d’aquesta sortida però han estat continuades les pressions per part del Banc d’Espanya i també de la Generalitat que han demanat a les caixes que optin per integrar-se donat el context econòmic actual. Actualment només Caixa Girona, Caixa Laietana i Caixa Penedès estan fora d’aquest procés global d’integració de les caixes catalanes. El conseller d’Economia, Antoni Castells, ha avançat que estan previstes novetats ‘imminents’ pel que fa a aquestes tres entitats.

Les pressions del Banc d’Espanya es van materialitzar ja durant el passat cap de setmana quan va intervenir el cap de setmana passat l’entitat cordovesa CajaSur després que aquesta denegués una fusió amb Unicaja. El Banc d’Espanya ha fet fora tots els consellers i s’ha fet càrrec de l’entitat per garantir-ne la seva continuïtat. Després de la Caja Castilla-La Mancha aquesta és la segona entitat que intervé.

Aquest anunci de possible fusió arriba quan falta només un mes perquè acabi el termini marcat pel Banc d’Espanya perquè les caixes puguin accedir a les ajudes del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), fixat pel 30 de juny. No obstant això, el Banc d’Espanya vol que els compromisos es prenguin abans del 15 de juny.