Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

El PPC ofereix suport a CiU per prohibir el burca a tots els espais públics

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha assegurat aquest dilluns donarà suport a CiU al Parlament si vol aprovar la prohibició del burca a tots els espais públics. La líder popular ha aplaudit les recents declaracions de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, sobre la necessitat de ‘preservar la dignitat de la dona’ a tot Catalunya. ‘Seria important que Catalunya fos pionera a l’Estat en la prohibició del burca i del nicab’, ha afirmat Camacho. La líder popular s’ha reunit a París amb l’eurodiputada Rachida Dati i li ha demanat el suport del seu partit i del govern francès a Brussel·les a favor del Corredor del Mediterrani.

Redacció
Redacció 08/03/2011

La líder del PPC, acompanyada de l’eurodiputat Santiago Fisas, ha estat aquest dilluns a París per entrevistar-se amb Rachida Dati, que va ser una de les ministres més populars de Nicolas Sarkozy i que actualment ocupa una escó al Parlament Europeu i dirigeix un dels districtes de la capital francesa.

Durant la reunió, de tres quarts d’hora de duració, Sánchez-Camacho ha rebut el suport de Dati en la iniciativa de prohibir el burca i el nicab a tots els espais públics. En aquest sentit, Camacho ha recordat, en declaracions als periodistes després de la reunió, que el PP ja va introduir una moció al Senat per prohibir el vel integral a tots els espais públics i que aposta per la mateixa fórmula a Catalunya.

‘No tindríem cap problema, tot al contrari, en fer una petició conjunta amb CiU i esperem que aquest cop s’aprovés la prohibició del burca i el nicab a Catalunya’, ha declarat Camacho, que considera que ‘seria important que Catalunya fos pionera’ a l’Estat en la regulació del vel integral.

Camacho també ha demanat a Dati que faci pressió al seu partit, la UMP, i al seu president, Nicolas Sarkozy, perquè el Corredor del Mediterrani sigui inscrit com a via prioritària per a la UE. ‘Li hem traslladat que és molt important per a la petita i mitjana empresa a Catalunya’, ha explicat la presidenta del PPC.

La reunió ha servit igualment perquè Dati conegués de primera mà la proposta de contracte d’integració d’immigrants que el PPC introduirà al Parlament aquest dimarts, una fórmula que s’aplica a França des de fa anys. Per a Camacho és una eina que servirà per conèixer el país, les llengües -tan el català com el castellà- i per evitar l’incivisme. El contracte, ha dit, ha de garantir ‘que els incívics no se’ls hi renovin els papers’.

En la mateixa línia, Dati ha apostat per més coordinació entre estats i a la UE en polítiques d’immigració i ha subratllat que el contracte d’integració és una eina de protecció tant pels immigrants com pels països. ‘Protegeix els immigrants perquè evita que quedin estigmatitzats’, ja que contribueix a distingir entre qui té papers i compleix les normes i qui no en té i ‘és un delinqüent perquè viola la llei’.