Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

El PPC nega al Parlament l’existència del cavi climàtic en base a un article de l’e-notíces

La diputada del PPC Marisa Xandri ha defensat el vot en contra dels populars al Projecte de llei del canvi climàtic amb un discurs negacionista. La popular ha utilitzat fil per randa alguns arguments d’un article del 2013 del professor David Rabada a l’e-noticies, per construir el seu discurs ple de contradiccions. Segons Xandri, no està clar que l’acció humana sigui la causant de  l’esclafament global. En aquest sentit ha fet referència que durant els segles X i XI va existir un període càlid com el present que va permetre als Víkings assolir Islàndia, Grenlàndia i Canadà i que durant el segle XVII es va produir la Petita Edat del Gel, fets que segons ella posen en dubte el canvi climàtic per impacte humà. 

Redacció
Redacció 20/04/2016

Rajoy ja va fer el ridícul el 2007 negant el canvi climàtic amb els arguments d’un cosí

Per altra banda, Xandri ha defensat que la repercussió que la llei catalana pot tenir en la qüestió del canvi climàtic “és com una gota en un oceà”  i “un brindis al sol”, i que les qüestions globals requereixen accions globals i mesures “integristes”. Alhora, la diputada ha defensat que Espanya és l’estat que més està treballant per donar acompliment als compromisos internacionals com el protocol de Kyoto i ha desgranat tots els programes del govern espanyol en aquest sentit. Cal recordar que Mariano Rajoy  va negar el 2007 l’existència del canvi climàtic citant un cosí seu catedràtic i va cloure que l’assumpte “no es pot convertir en el gran problema mundial”.

El PPC com Donald Trump

El diputat de Junts Pel Sí, Ferran Civit, s’ha escandalitzat d ela intervenció negacionista del PPC i ha comparat el seu discurs amb el del candidat republicà Donals Trump que nega l'existència del canvi climàtic.  A més, ha recordat a la diputada popular l’existència d’un organisme internacional que avala l’existència de canvi climàtic: el Grup Intergovernamental d’Experts sobre el Canvi Climàtic (IPCC),  creat el 1988 amb la finalitat de proporcionar avaluacions integrals de l’estat dels coneixements científics, tècnics i socioeconòmics sobre canvi climàtic i les estratègies per fer front a les possibles repercussions.