Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

El PPC esclata contra Junqueras

Irada reacció del populars per unes consideracions del vicepresident del Govern sobre Garcia Albiol a Catalunya Ràdio. El portaveu parlamentari del PPC, Enric Millo, ha acusat el vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, d'atiar l'”odi” contra els populars i “els que pensen diferent” i d'utilitzar un llenguatge “pervers”.  La reacció del popular arriba després que el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, en un aentrevista a Catalunya Ràdio, hagi llistat el que deu l’Estat espanyol a Catalunya segons els propis càlculs del govern espanyol, i hagi suggerit que Xavier García Albiol podria alegrar-se que Catalunya rebi menys recursos dels que li pertoquen.

Redacció
Redacció 21/03/2016

Albiol amenaça amb més intervenció als comptes de la Generalitat

De fet, divendres passat en una entrevista a Catalunya Ràdio, el popular Xavier García Albiol avisava que en els propers dies “es coneixerà alguna informació que condicionarà la llibertat per part de la Generalitat de Catalunya de disposar de la despesa de diner públic”. Quan Mónica Terribas ha posat el tall de veu d’Albiol a Junqueras, aquest ha manifestat que “ més intervenció és impossible” i ha recordat que el govern espanyol ha tornat a calcular a la baixa i ens deuen 1.400 milions del 2014, 1090 del 2015 i una xifra similar el 2016, a més d’haver calculat a la baixa el sostre de dèficit per aquest any, el que significa 1.600 milions més, sempre segons els  propis criteris tècnics del govern espanyol.
 
 Junqueras li recorda que els recursos són de tors els catalans 

 “Des del respecte i sense ànim de generar cap polèmica,  quan  el Sr. Garcia Albiol parla de la Generalitat ho fa d’una cosa que li és aliena, com si no anés amb ell, com si això només fos preocupant per una part de la ciutadania catalana. Quan parla amb una certa distància d’aquest recursos està parlant de recursos de tots els ciutadans, està parlant d’hospitals i escoles. Albiol no s’hauria d’al·legar que la Generalitat rebi menys diners dels que el govern espanyol reconeix que li pertoquen”, han estat les paraules del conseller d’Economia Junqueras.