Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

El PPC demana empara a Benach per les ‘insatisfactòries’ respostes de Saura

La portaveu parlamentària del PP català, Dolors Montserrat, ha demanat empara al president del Parlament, Ernest Benach, per les ‘insatisfactòries’ respostes escrites donades pel conseller d’Interior, Joan Saura, al grup parlamentari del PP de Catalunya. Montserrat ha manifestat que ‘està creixent els robatoris a les botigues, als comerços i als domicilis particular a Catalunya’ i el conseller està ‘prenent el pèl’ als demés. En la petició d’empara de Montserrat, explica que s’ha observat darrerament que el conseller Saura ‘utilitza una tàctica insatisfactòria’ i ‘degrada la pràctica habitual d’un règim parlamentari que és que el Govern doni resposta exacte, fidedigna i concreta a les preguntes que formulen els diputats’. ‘Des d’aquesta conselleria, o bé no es dóna resposta a moltes de les preguntes formulades, o de la resposta donada és incompleta o no s’ajusta al que realment s’ha preguntat o bé és totalment imprecisa’, afegeix.

Redacció
Redacció 12/03/2009

Montserrat ha demanat empara a Benach perquè ‘adopti les mesures adients i que consideri adequades per tal que en endavant’ Saura ‘doni resposta complida a les preguntes escrites formulades per diputats’ del PPC, ‘i que aquestes s’ajustin al que es pregunta’.

El PPC ha facilitat còpies d’algunes de les preguntes del partit i d’algunes de les respostes donades pel conseller Saura. En una d’elles el PP català va preguntar per les hores extraordinàries realitzades pels Mossos d’Esquadra a la ciutat de Barcelona l’any 2008, desglossades per mesos i per conceptes, així com el cost econòmic d’aquestes hores durant l’any 2008. Saura va replicar: ‘Les hores extraordinàries han estat realitzades per les unitats que depenen de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona, per l’Àrea de Brigada Mòbil i pels efectius de les Àrees Regionals de Recursos Operatius de les diferents regions policials que puntualment actuen a la ciutat de Barcelona’.

Un altre per exemple. ‘Quants cotxes patrulla destinats a seguretat ciutadana estan desplegats a la ciutat de Barcelona, desglossat per districtes i per torno?’, va preguntar el PPC. ‘El nombre de patrulles de seguretat ciutadana varia en funció dels serveis planificats i de les necessitats de cada moment’, va replicar per escrit Saura.