Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

El PPC demana a Duran que aclareixi si també és partidari de la independència de Catalunya

El portaveu del PPC al Parlament, Enric Millo, ha demanat aquest dijous al secretari general de CIU, Josep Antoni Duran i Lleida, que aclareixi ‘si ell també és partidari de la independència de Catalunya’, després que Oriol Pujol, secretari general adjunt de CDC, assegurés que les proclames independentistes del president Pujol encaixen amb el full de ruta d’Artur Mas i són compartides per la direcció de CiU. En aquest sentit el portaveu popular ha denunciat el ‘doble discurs’ de CiU, a Catalunya i a Madrid, ‘per això és important que el número 2 de la federació i també alt càrrec de Govern aclareixi si també pensa que Catalunya ha de ser independent’. ‘Algú no diu la veritat perquè CiU no diu el mateix aquí i a Madrid’, ha afegit.

Redacció
Redacció 27/01/2011

‘El silenci de Duran només confirma que estan jugant a dues bandes i cal que tots els catalans sàpiguen quins són els objectius finals del Govern de Catalunya, no només del president, de tots els seus membres’, assegura el popular.

D’altra banda, el portaveu popular ha assenyalat que ‘CiU fa un doble paper confonent intencionadament els ciutadans, d’una banda aposten per la independència de Catalunya i d’altra són la UCI mòbil del president Zapatero, salvant-lo sempre que poden hipotecant el futur dels catalans i de tots els espanyols’. ‘Està clar que CiU prefereix un govern feble amb Zapatero que un govern fort presidit per Rajoy i per això van al rescat sempre que els socialistes estan apunt de caure’, ha afegit. Un exemple és que ara anunciïn que treballen per millorar el diàleg amb el govern de l’Estat encapçalat per Zapatero que, alhora, ja ha anunciat que no es tornarà a presentar’, ha conclòs.

L’independentisme a Unió, perseguit

Tot i que els joves gironins d’Unió van ser dels primers a donar suport a Jordi Pujol pel seu pas endavant cap a l’independentisme, des de la direcció nacional dels democràtacristians els partidaris de l’Estat propi continuen al punt de mira. Aquest mateix dimecres, el digital AraGirona.cat informava que l’entorn de Duran i Lleida hauria prioritzat Xavier Ribera, proper a les tesis unionistes i vinculat a la fundació monàrquica de la ciutat, davant el regidor Albert Riera, fins ara màxim candidat a ser el cap de llista d’Unió a les municipals de Girona, a causa del suport a les consultes independentistes d’aquest darrer.