Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

El PPC avisa que “votar Chacón és votar Álvarez”

‘Votar Chacón és votar Álvarez’. Com si es tractés d’un lema de campanya electoral, el president del PPC, Daniel Sirera, ha criticat l’actual ministra d’Habitatge i cap de llista per Barcelona del PSC per ‘tenir la barra de presentar-se com la medicina als problemes dels catalans quan ella i el seu partit han estat els responsables de generar-los’. El líder dels populars catalans ha llançat aquesta crítica un dia després que la candidata dels socialistes fos escollida a Barcelona i alertés sobre la possibilitat que Convergència i Unió torni a pactar amb el PP i recordés que durant els vuit anys que els populars van governar amb el suport de CiU Catalunya va patir una ‘asfíxia’.

Redacció 18/12/2007

Chacón també va parlar de posar fi a la desafecció, que va denunciar en el seu moment el president, José Montilla, a Madrid. En aquest sentit, Sirera ha declarat que ‘la desafecció que vol eradicar és la que ha generat el seu partit, el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i la ministra de Foment, Magdalena Álvarez’. ‘Votar Chacón és votar Álvarez, ja que formen part del mateix govern’, ha sentenciat el líder del PPC, qui ha afegit que ‘durant la crisis que hem viscut els catalans Chacón ha estat desapareguda’.

Per altra banda, Sirera ha recordat que aquest dimarts es votarà una moció al Senat, presentada per ell mateix, on es demanarà la dimissió de la ministra de Foment. La moció serà la mateixa que es va aprovar al Parlament amb els únics vots en contra del PSC. En aquest context, ha fet una crida als partits que van donar suport a aquesta iniciativa perquè tornin a votar favorablement a la dimissió d’Álvarez. ‘Els catalans no entendrien que alguns ara votessin en contra. Per això, els hi demano que actuïn amb coherència’, ha destacat.

Sobre una possible esmena a l’articulat de la moció de CiU, ERC i ICV denunciant les baixes inversions del PP a Catalunya en la seva etapa al govern espanyol, Sirera ha recordat que Convergència i Unió va donar suport als pressupostos de l’estat durant els anys de govern del PP.