Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

El PPC acusa Montilla de paralitzar el país ‘empassant-se totes les mentides i els incompliments de Zapatero’

La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha acusat aquest dilluns el Govern de paralitzar el país ‘empassant-se totes les mentides i els incompliments de Zapatero’. En aquest sentit, Camacho ha considerat Montilla ‘còmplice’ del ‘maltractament’ de Zapatero vers Catalunya, i ha demanat al president del Govern una actitud ‘coherent i conseqüent’ considerant que PSC i PSOE ‘són el mateix partit’. ‘No podem entendre que Montilla parli de reciprocitat quan Zapatero ha mentit als catalans amb l’Estatut, amb el finançament, amb la Llei de dependència, amb la transferència i les inversions a rodalies o amb el finançament de l’estació de La Sagrera’.

Redacció
Redacció 24/02/2009

Sánchez-Camacho feia referència a les declaracions de dissabte del primer secretari del PSC i president de la Generalitat, José Montilla, en què refermava el compromís dels socialistes catalans amb el govern espanyol alhora que li reclamava ‘reciprocitat’.

La presidenta del PPC ha reivindicat, avui que es commemora l’aniversari de l’intent de cop d’Estat, ‘l’esperit de la classe política a la transició’. En aquest sentit ha instat la classe política actual a recuperar certs valors com l’actitud ‘constructiva’, la recerca de ‘consensos polítics’ i un cert ‘esperit d’altruisme democràtic’, davant una situació actual caracteritzada, segons Sánchez-Camacho, per una ‘absència de valors’ i un ‘dèficit de lideratge’.

En aquesta línia la presidenta del PPC ha fet una crida ha ‘superar els partidismes per buscar solucions’, davant una conjuntura econòmica ‘crítica’. ‘La sortida de la crisi necessita una Catalunya capdavantera, convençuda de si mateixa i amb capacitat per liderar la mobilització social i econòmica que ha de recuperar la confiança en les nostres possibilitats’, ha conclòs Camacho .

Finalment, Sánchez-Camacho ha anunciat la seva participació en diversos actes electorals a Galícia i el País Basc en aquesta darrera setmana de campanya i ha fet una valoració positiva de les últimes enquestes, assenyalant que marquen la possibilitat de tornar a governar a Galícia, ‘perquè el gallecs han pogut viure el retrocés social i econòmic que ha suposat el bipartit entre el PSdG i el BNG’. En relació amb el País Basc, Sánchez-Camacho ha assegurat que el PP ‘pot ser decisiu’ i ha avançat que des del PPC donaran suport a Basagoiti en el tancament de campanya el pròxim divendres.