Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

El PPC acusa CiU i ERC d’utilitzar les consultes com a ‘banc de proves’ per a un referèndum independentista ‘real’

La presidenta del Partit Popular de Catalunya (PPC), Alícia Sánchez-Camacho, considera que Convergència i Unió (CiU) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) utilitzen les consultes independentistes com a ‘banc de proves’ per a un possible referèndum que Artur Mas impulsaria si arribés a la presidència de la Generalitat amb el suport dels republicans. ‘Això és el que de veritat està en joc’ ha apuntat, afegint que la darrera onada d’aquest diumenge 20 de juny –en què s’ha registrat una participació del 14% de mitjana- ha estat un ‘fracàs’. També ha acusat a Mas de tenir una ‘doble cara’, dient que en ocasions mostra la cara ‘independentista’ i en d’altres, una que defensa ‘polítiques d’Estat’.

Redacció
Redacció 21/06/2010

Sánchez-Camacho ha comparat Mas amb el Doctor Jeckyll i Mr.Hyde, personatge literari de Robert Louis Stevenson que mostra una doble personalitat, marcada cadascuna com el bé i el mal apareixia. Una de les cares ocultes seria la ‘independentista’ del president de CiU. Per justificar aquest raonament, la líder popular ha dit que tant Convergència i Unió com Esquerra han donat suport al Parlament a fer les modificacions necessàries per ‘donar ales’ a una Iniciativa Popular (IP) que el que vol ‘és fer un referèndum de la independència de Catalunya’. ‘Creiem que això ho han de saber els ciutadans de Catalunya’ ha dit Alícia Sánchez-Camacho.

En una roda de premsa que ha ofert aquest dilluns a la seu del PPC a Barcelona, la presidenta del partit ha fet una valoració dels resultats registrats aquest diumenge en la onada de consultes del 20J. ‘Per molt que CiU i ERC s’hagin esforçat perquè els mitjans públics tinguin en compte aquests referèndums, han tornat a fracassar’ ha constatat.