Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

El PP vol saber si la Generalitat té una còpia del cens de les eleccions del 2015

El PP està decidit a saber si el Govern té una còpia del cens electoral que es va utilitzar en les eleccions catalanes del setembre del 2015 i ha registrat diverses preguntes al Parlament.

Redacció
Redacció 05/08/2017
El PP ha registrat diverses preguntes al Parlament dirigides al Govern en les quals s'interessa per si l'Executiu català té una còpia del cens electoral que es va utilitzar en les eleccions catalanes de setembre de 2015.
 
Les preguntes dels populars, recollides per Europa Press, són: “Ha tingut el Govern una llista del cens electoral amb motiu de les últimes eleccions al Parlament de Catalunya? En cas afirmatiu, va fer alguna còpia sigui en format físic o electrònic?”.
 
Si finalment el Govern hagués accedit al cens, el PP també vol saber si va procedir a la seva “devolució o destrucció”, tant del cens original com de l'eventual còpia.

La qüestió més polèmica

 
El cens s'ha convertit en una de les qüestions més polèmiques del referèndum, ja que és clau per a una votació així i la Generalitat no ha aclarit encara com pensa esquivar aquest obstacle.
 
En una entrevista d'Europa Press, el diputat de la CUP Benet Salellas va assegurar el dijous que el Govern ho té: “Ens han dit que tenen un cens i també ens han dit d'on surt, però no ho faré públic. És dramàtic, però és així”.