Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

El PP valencià vol evitar la celebració del festival Rock a la Mar

No ens n’estem de dir-ho, les majories absolutes serveixen per perpetrar petites dictadures. Al País Valencià la renovada majoria del Partit Popular ha portat a atacar amb més força els actes de disidència catalanista, i aquests dies el Govern de Camps s’entesta a que el Festival Rock a la Mar de Dènia (Marina Alta) no s’acabi celebrant. De moment la conselleria d’Infraestructures ja han denegat la celebració del festival al port, on s’havia fet fins ara. La organització ja està buscant emplaçaments alternatius, i ens han confirmat que “el festival es farà: no en tingueu cap dubte”.

Redacció
Redacció 17/07/2007

La conselleria d’infraestructures al·lega que el festival Rock a la Mar no té relació amb el port i congestiona la zona, quan, segons els organitzadors del festival, és la mateixa Generalitat valenciana qui ha farcit la zona portuària de pubs i locals que tampoc tenen cap mena de relació amb el mar i denigren la zona durant tot l’any.

La prohibició s’esten, curiosament, a totes les activitats reivindicatives i catalanistes de la zona, com són el Festival Rock a a la Mar, la Cantada d’Havaneres i el concert de Maria del Mar Bonet, mentre que permeten que s’hi instal·li una fira d’atraccions.

Els voluntaris que organitzen any rera any el festival han enviat una carta als mitjans denunciant la situació. Des del directe!cat els hem preguntat per les alternatives a l’hora de celebrar el Festival, i l’organització ens ha informat que el festival es farà, “vulguen els del PP o no”. Ara mateix estan realitzant gestions per tal de desbloquejar la situació, i en tot cas, tenen a punt espais alternatius “on cap Conselleria podrà impedir la celebració del Rock a la Mar”.

El Festival Rock a la Mar s’ha de celebrar el 27 i 28 de juliol a Dènia, i enguany comptarà amb la presència de grups com Gossos, Pirat’s Sound System, Antònia Font o Soul Atac.