Dijous, 24 d'Octubre de 2019 - Edició 455
La República

El PP treu escuma per la boca i demana la retirada del vídeo “Orgull de ser valencians”

Tot just ahir us descobríem, pocs minuts després de ser publicat, un vídeo fet per la Generalitat Valenciana que pretén animar als valencians i que se sentin orgullosos dels seus orígens i la seva terra després d'anys de polítiques espanyolistes, conservadores i corruptes. El vídeo, que ha triomfat a la xarxa anant cap a les 70.000 visites en només 24 hores, ha fet treure escuma per la boca al PP, que en demana la retirada.

Redacció
Redacció 04/05/2016
No ha tardat ni 24 hores el PP a demanar que es retiri un vídeo que no li ha agradat gens, publicat pel Consell Valencià per a netejar la imatge dels valencians, una producció d'un minut i mig amb la qual es pretén “canviar els temes de conversa”, dominats per la corrupció i promoure “l'orgull de ser valencians”.
 
Els populars acusen el Consell de fer “partidisme amb diners públics” i portaran l'audiovisual a la junta electoral si encara es difon quan es convoquin les eleccions del 26-J.
 
L'ha fet una productora catalana!
 
El PP ha protestat perquè l'encàrrec del vídeo s'ha fet a una companyia catalana. El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha defensat la feina feta per la productora. “Crec que s'ha triat una empresa que podia fer-ho bé i crec que ho ha fet bé perquè són més de mig milió de persones les que han vist el vídeo”.

Amb tot,  la Mesa Sectorial de l'Audiovisual Valencià demana en un comunicat aclarir el procediment seguit per a la contractació i alerta sobre la possibilitat d’ algun tipus d'irregularitat. El comunicat de la MESAV va en la línia de l’expressat dimarts per l’Associació de Treballadors de l’Audiovisual (ATRAU), que es mostrava “decebuda” per la manca de sensibilitat expressada pel Consell per no haver confiat en professionals valencians. ATRAU remarcava que el vídeo l’havia realitzat la productora VINEMA Films, amb seu a Barcelona, en col·laboració amb la madrilenya Colectivo 17.

Relacionats