Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

El PP rabiós per la decisió de Puigdemont de no assistir a la final de la Copa del Rei

El portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, ha titllat d’”infantil i absurd” que el president Puigdemont hagi decidit no assistir a la final de la Copa del Rei en resposta a la prohibició del govern espanyol d’entrar estelades a l’estadi. En una entrevista a RNE ha afirmat que l'estelada és una bandera “ofensiva” per a molts espanyols perquè és un símbol que busca “trencar Espanya”, i per tant “per prudència i respecte a tots” el “més sensat” és prohibir-ne l'exhibició a l'estadi. Amb aquestes paraules el PP avala la decisió de la delegada del govern espanyol a Madrid, Concepción Dancausa, situada a l’ala dura del PP i que prové d’una família de tradició franquista. 

Redacció
Redacció 19/05/2016

Hernando ha comparat l’estelada amb  “altres símbols, càntics i proclames ofensives contra els sentiments de jugadors o altres aficions”. De fet, el popular García Albiol ahir va comparar l’estelada a la bandera franquista.

La delegada del govern espanyol a Madrid nega que la prohibició de l'estelada tingui “cap raó política”

En declaracions a Onda Cero, Dancausa  ha assegurat que la prohibició “s'adopta en compliment de la Llei contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància a l'esport”, perquè “l'exhibició d'estelades pot portar a un problema d'ordre públic o a un enfrontament entre aficionats”. “Jo no tinc cap dubte que qualsevol element que és aliè a l'esport tal com estableix la llei i que pot alterar l'ordre públic pot ser prohibit i no permesa la seva entrada a l'estadi”, ha dit.

Per Dancausa l'estelada “és una ensenya partidista” que “constitueix un símbol de la reivindicació independentista d'una part dels ciutadans catalans representats per una part dels partits polítics”. “No és una bandera de tots els catalans ni una bandera que sigui legal”, ha dit, “i pot generar un conflicte dins de l'estadi”.