Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

El PP proposa segregar l’escola catalana en aules en català i aules en castellà

Carregar-se la normalització lingüística a les escoles. Aquest és, ni més ni menys, l’objectiu del PP aquestes properes eleccions espanyoles. Només així s’entén la  darrera proposta dels populars, que volen separar els nens en dues aules diferents, una catalana i l’altra castellana, dels 6 als 9 anys. La proposta ja ha estat rebutjada per la resta de formacions polítiques, que consideren que portaria a la segregació i a l’apartheid lingüístic, i només s’entén en una campanya de captació de vots a nivell espanyol canalitzant l’anticatalanisme latent de part de la societat espanyola.

Redacció 31/01/2008

La proposta dels populars duraria tres cursos de la primària, i als 9 anys els infants s’unirien en una sola classe on la meitat de les classes serien en català i l’altra meitat en castellà.

La immersió lingüística catalana, implantada amb la restauració de la Generalitat de Catalunya, és defensada per la totalitat dels experts i ha estat lloada arreu del món com una solució òptima per evitar la segregació de la població en comunitats diferenciades. Aquesta separació que proposa el PP ja ha estat rebutjada per la resta de partits majoritaris, i ha estat titllada “d’escandalosa” per Joan Herrera o de fomentar “l’apartheid lingüístic”, segons Joan Ridao.