Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El PP gallec atia el conflicte lingüístic denunciant una suposada persecució del castellà

|

- Publicitat -

El passat 8 de febrer els populars van donar suport a una manifestació a Santiago organitzada per l’associació Galicia Bilingüe en què van participar diversos membres d’aquesta formació, i a la que també va assistir la diputada d’UPyD Rosa Díez. L’acte va acabar amb incidents entre els assistents i els membres de diverses entitats d’esquerres que havien convocat una contramanifestació. Hi van haver diversos detinguts.

L’ofensiva lingüística del PP ha fet reaccionar els altres dos candidats. En un míting a Santiago el president de la Xunta i candidat del PSdeG, Emilio Pérez Touriño, va acusar divendres el PP d’intentar ‘crear un conflicte lingüístic artificial a Galícia’ i va qualificar els populars ‘d’irresponsables’ per haver trencat la unanimitat a l’entorn de la llengua.

Publicitat

El candidat del BNG, Anxo Quintana, també es va referir a aquesta qüestió en un míting a As Pontes. Quintana va acusar els populars d’haver ‘traït’ la Llei de Normalització Lingüística aprovada per unanimitat mentre Fraga era president de la Xunta i els populars gaudien de majoria absoluta.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut