Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

El PP fa ‘mobbing’ a Cardedeu

Les pressions del PP català contra el president popular a Cardedeu, Alfredo Preñanosa, que va promoure una moció municipal a favor del dret de decidir, han acabat fent efecte, i el regidor del PP ha confirmat que deixarà el càrrec i el partit. Així ho ha confirmat la presidenta comarcal del PP al Vallès Oriental, Susana Calvo, que ha reconegut que el suport al dret a decidir l’ha perjudicat, perquè va cometre ‘una equivocació’. Des d’aquells fets, la directiva comarcal ha pressionat Preñanosa perquè impulsés un canvi al PP de Cardedeu, forçant-lo a incorporar cares noves a l’equip i a acceptar un paper més ‘testimonial’, mantenint-se en un segon pla i cedint el lideratge. Tot i això, la presidenta comarcal nega que se l’hagi apartat directament i que aquesta hagi estat la causa de la seva dimissió.

Redacció
Redacció 07/02/2011

Calvo ha explicat a l’ACN que ningú li ha confirmat la dimissió de Preñanosa, però que si al final acaba sent així ella ho lamentarà: ‘S’equivoca perquè ell és un home de partit i quan ens escalfem fem coses de les quals ens podem penedir. Aquí no sobra ningú’, ha defensat.

Calvo ha reconegut que el suport de Preñanosa al dret a decidir l’ha perjudicat als ulls de la direcció del partit: ‘Segurament ha tingut alguna cosa a veure. És cert que la directiva li vàrem demanar que necessitàvem un canvi a Cardedeu arran dels fets sobre la independència. Consideràvem que era important que hi hagués una renovació amb la gent jove que s’ha incorporat al partit’, ha precisat.

La dirigent popular ha insistit que les mocions i les posteriors declaracions sobre el dret a decidir que va protagonitzar Preñanosa ‘no és la línia que segueix el partit’ i ha criticat que adoptés ‘una postura més personal’. També ha volgut deixar clar que ‘ningú l’ha apartat, però el que va fer va ser una equivocació’ i ha recordat que Preñanosa va rectificar.

Calvo també ha explicat que en aquell moment se li va demanar que tingués un paper més testimonial a la llista però que continués al capdavant de l’agrupació local.

El regidor, per la seva banda, també ha explicat la seva voluntat de crear un partit independent que estarà obert ‘a tothom qui vulgui treballar pel poble’