El PP europeu evita que es parli del Cabanyal a l'Eurocambra La República
Dimarts, 15 d'Octubre de 2019 - Edició 446
La República

El PP europeu evita que es parli del Cabanyal a l’Eurocambra

El president del Parlament europeu, el polonès Jerzey Buzec, va evitar dilluns que el tema dels enderrocs al barri valencià del Cabanyal s’abordés a la cambra en tallar les compareixences quan l’europarlamentari socialista Andrés Perelló havia d’intervenir per demanar el suport de les institucions europees en la lluita contra l’espoli que l’Ajuntament de València i la Generalitat Valenciana volen portar a terme. El lloc de l’eurodiputat socialista el va ocupar un altre parlamentari del PP espanyol, segons ha explicat Perelló al digital valencià l’Informatiu. El mateix Buzek es va declarar en contra de l’oficialitat del català dintre la Unió Europea el darrer mes de gener en considerar que ‘tots els ciutadans de l’Estat espanyol coneixen el castellà’.

Redacció
Redacció 09/02/2010

Perelló va atribuir este canvi de criteri del president del Parlament Europeu, membre del PP polonés, a ‘una maniobra del PP’. Així llavors, l’europarlamentari socialista haurà d’esperar un mes per a poder tornar a parlar a l’eurocambra. ‘Si volen portar la seua manera de controlar les institucions a Europa anem malament. No entenc perquè estan tant nerviosos, tal vegada els fa por que se n’assabenten ací del tema del Cabanyal’, va lamentar, al temps que anunciava que s’havia queixat personalment a Buzek.

El PSPV es mobilitza per denunciar el PP
Per una altra banda, el secretari general del PSPV, Jorge Alarte, va anunciar ahir en una roda de premsa conjunta amb la protaveu del grup municipal del PSPV, Carmen Alborch, el secretari general de la formació a la ciutat, Salvador Broseta, i el portaveu dels socialistes a les Corts, Àngel Luna,que ha mobilitzat ‘tot el socialisme valencià’ per a posar ‘fins a l’últim esforç’ a donar a conèixer ‘la realitat del barri valencià del Cabanyal i el que significa’, ja que considera que l’actuació en aquesta zona és l’exponent màxim del model urbanístic del PP’ basat en ‘enderrocar per a construir més’.

La iniciativa tindrà l’edició de 300.000 exemplars d’un fullet, baix el lema ‘Enderrocar la teua casa. Prolongar l’abús’, que es repartirà en les cases de tota la ciutat; la impressió de 3.000 cartells amb el mateix eslògan; la producció de samarretes amb estampacions en les quals es denuncie l’actuació al Cabanyal; la creació d’un web dedicat a la situació de barri, en què s’impulse la participació ciutadana; reunions amb entitats i col·lectius i la realització d’un acte públic.

En aquesta campanya, que tindrà una segona fase, s’implicaran tots els càrrecs públics del PSPV, entre els quals Alarte s’ha referit a diputats i senadors, que aniran ‘casa per casa i ciutadà per ciutadà’ per a explicar les propostes socialistes per a aquest barri valencià.

Relacionats