Dissabte, 7 de Desembre de 2019 - Edició 499
La República

El PP es prepara per suspendre Mas

El candidat del PP al 27-S, Xavier García Albiol, i el portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, han anunciat aquest dimarts que els populars impulsaran una reforma de la Llei orgànica del Tribunal Constitucional per dotar aquesta institució de mecanismes per fer complir les resolucions i actuar contra les persones que les incompleixin. Segons informa l’ACN, Xavier Gracia Albiol, que ha apuntat al president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat que la reforma inclouria multes i la suspensió dels dirigents polítics que facin cas omís a les sentències dictades pel tribunal.

Redacció
Redacció 01/09/2015

Tramitació per la via d’urgència

El PP vol posar en marxa la reforma aquesta mateixa legislatura aprofitant la seva majoria absoluta i dins de la tramitació de la llei de pressupostos generals de l'Estat. Segons han anunciat Albiol i Hernando, es tramitarà per la via d'urgència. La reforma dotaria el TC de capacitat per sancionar i suspendre funcionaris, dirigents i autoritats que no acatin les seves resolucions.

Albiol ha fet una crida a la resta de formacions contràries a una eventual declaració unilateral d'independència (DUI), i en especial a Unió Democràtica de Catalunya (UDC) perquè donin suport a la reforma quan es tramiti al Congrés.

Relacionats