Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

El PP enceta una campanya de desprestigi contra la policia belga per l’èxit de la manifestació independentista

Redacció | La manifestació en suport dels presos polítics i el Govern a l'exili de dijous ha fet mal a les files del Partit Popular que s'esperaven una punxada de l'independentisme.

Redacció
Redacció 09/12/2017
Els 60.000 catalans que es varen manifestar pels carrers de Brussel·les, segons l'últim recompte de la policia de la ciutat, ha molestat molt a les files populars, sobretot els eurodiputats, que varen contemplar des del cor d'Europa com el sobiranisme marxava pels carrers de la ciutat fent gala d'un sentiment polític que es manifesta cohesionat i sense provocar problemes.
 
Si ahir el ministre de Justícia, Rafael Catalá, qüestionava la justícia belga des de la Comissió Europea demanant que es canviessin els criteris dels euroordres, a primera hora del matí el seu company de partit i eurodiputat, Gonzalez Pons, es queixava de la policia del país que es va desplegar per mantenir la seguretat de la marxa independentista.
 
Segons Pons, la imatge de bon ambient entre els agents i els independentistes és “indignant”, un fet pel qual demanarà “explicacions oficials” a Bèlgica. A més, l'eurodiputat qüestionar la manipulació de les dades dels manifestants i del fet que posessin al costat de banderes independentistes, ja que “representen el trencament amb Espanya”.