Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

El PP descarta l’aplicació del 155 de la Constitució

El PP descarta de manera definitiva “per raons temporals i jurídiques” posar en marxa l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. Ara, considera que s'haurien d'aplicar fórmules “més oportunes i realistes”.

Redacció
Redacció 16/08/2017
El PP ha descartat definitivament “per raons temporals i jurídiques” posar en marxa l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, que obre les portes a la suspensió de l'autonomia d'una comunitat i considera que s'hauran d'aplicar fórmules “més oportunes i realistes” per afrontar l'intent de la Generalitat per celebrar un referèndum d'independència el pròxim 1 d'octubre a Catalunya.
 
Ho explicava el portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, a Europa Press. Segon ell, recórrer a aquest article “en aquests moments” ja no resoldria la situació.
 
Malgrat tot, el dirigent del PP ha volgut deixar clar que el pes de la llei “acaba caient a sobre” de qui no respecta les normes y que ja hi ha dirigents polítics, com l'expresident Artur Mas i el seu exconseller Francesc Homs, que ha estat condemnat per la consulta del 9N.
 
Què diu l'article 155?
 
Hi ha un article de la Constitució del que tothom parla. Es tracta del 155, el que permet a l'Estat intervenir per obligar a les autoritats d'una Comunitat Autònoma a complir les lleis quan s'hagin esgotat totes les vies de control.
 
Amb l'aplicació del 155, la Generalitat deixaria de tenir competències que recaurien sobre el delegat del govern a Catalunya, Enric Millo, que s'encarregaria de tot l'aparell administratiu.