Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

El PP desacredita el comunicat i amenaça a denunciar les candidatures ‘filoterroristes’

La secretària d’Organització del PP, María Dolores de Cospedal, ha insistit després de conèixer l’anunci d’alto el foc d’ETA que ‘l’únic vàlid’ per a la seva formació és l’estat de dret i que no admet que la banda terrorista imposi condicions per a la pau o una mediació internacional. De Cospedal ha comentat que tot el que no sigui anunciar la dissolució i l’abandó de les armes ‘no val’ i ha dit que el PP estarà molt ‘vigilant’ que en les pròximes eleccions municipals i forals ‘ETA o alguna organització filoterrorista’ es pugui presentar als comicis. Per Cospedal, l’única via d’extinció d’ETA radica en l’acció dels ‘cossos de seguretat de l’Estat i del poder judicial’, rebutjant qualsevol negociació amb la banda armada.

Redacció
Redacció 10/01/2011

De Cospedal ha explicat que el ministre de l’Interior i vicepresident del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, s’ha posat en contacte amb el PP per informar-los sobre el comunicat d’ETA i per anunciar-los que al migdia compareixeria per valorar el seu contingut. De Cospedal ha comentat que li ha respost que els ha deixat clara quina és la posició del PP i ha recordat que la banda ‘torna a plantejar l’autodeterminació’ i que ‘no hi ha penediment ni cap paraula que parli de dissolució’.

La dirigent popular, que ha valorat el comunicat en la roda de premsa posterior a la celebració de l’executiva del PP, ha refusat una vegada més una negociació entre govern i ETA perquè, ha afegit, és dir-los que el terrorisme ‘val com a instrument per fer política’. ‘I això, és inadmissible’, ha assegurat De Cospedal, que ha afegit que la societat espanyola, i en concret la basca, ‘no entendria una negociació a canvi d’un objectiu polític’. També ha comentat que exigiran a la banda que demanin perdó a les víctimes.

Pel PPC cal ‘l’entrega de les armes’

Des de la filial catalana del PP, el portaveu al Parlament de Catalunya, Enric Millo, ha reiterat aquest dilluns el posicionament de la formació pel qual considera que no hi ha cap ‘treva factible’, ni ‘possible’, ni ‘creïble’ per part d’ETA si no està precedida per l”entrega de les armes’ i per posar-se a disposició de la ‘justícia’. ‘És la única via per garantir la pau i la llibertat a Espanya i al País Basc’, ha afegit en una roda de premsa a Barcelona i en referència al comunicat fet públic aquest migdia per la banda terrorista a través del diari Gara, en què es declara un alto el foc ‘permanent’, de caràcter ‘general’ i verificable ‘per la comunitat internacional’.